Suring Trio – 3 april 2011

Suring Trio

Fraaie hammondsounds met subtiel gitaarwerk

zondag 3 april 2011

Met hun originele en swingende arrangementen en eigen stukken krijgt het Suring trio het publiek op het puntje van de stoel. Geïnspireerd door het traditionele spel van Wes Montgomery en Jimmy Smith, maar ook het moderne spel van Dr. Lonnie Smith slaagt het trio erin hun eigen specifieke sound te creëren, waarbij traditionele swing en souljazz feilloos in elkaar overlopen. Het Suring trio speelt eigen composities en daarnaast ook jazzstandards, met een duidelijk eigen stempel.
Door een smaakvolle mix van herkenbare nummers die op een sophisticated wijze ten gehore worden gebracht is het Suring trio een graag geziene gast waarmee succes verzekerd is.

Bezetting:
– Elvis Sergo-Hammond Orgel
– Jurriaan Suring – Gitaar
– Dirk Jan de Koning – Drums

Elvis Sergo heeft zich tijdens zijn studie aan het Conservatorium in Alkmaar en Enschede gespecialiseerd in het hammondorgel. Op het orgel maakte hij deel uit van de Biggles Bigband en speelde hij bij musicals zoals Miss Saigon en Tien. Elvis won de eerste prijs van het Yamaha Orgel Festival in 1992. Hij heeft door Europa getoerd met Anna Popovich, gespeeld met Ferdinand Povel en met John Engels en de cd ‘de Bluesbastards’ met Rinus Groeneveld opgenomen.

Jurriaan Suring studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij les kreeg van onder andere Maarten v.d. Grinten, Jesse van Ruller en Martijn van Iterson. Jurriaan speelde lange tijd voor Holland Casino en nam deel aan diverse projecten. Zo speelde hij onlangs bij een Tribute To Nat King Cole project, waar een cd van is opgenomen.

Dirk Jan de Koning is ‘pas’ op zijn 19e begonnen met drummen en heeft zich in de volle breedte georiënteerd  op slagwerk. Na zijn studie Drums aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (afgestudeerd in 1992), afdeling Improviserend Musicus, is hij zich naast jazz ook gaan toeleggen op Wereldmuziek. Door als drummer te spelen in het Patrick Sedoc-trio, het kwartet Dextet en in The New Cool Collection is hij de jazz-muziek altijd trouw gebleven.