Rob Agerbeek Trio – 28 februari 2010

Rob Agerbeek Trio

Méér dan Boogie woogie … gewoon goede swing

zondag 28 februari 2010

Al 25 jaar speelt het Trio Rob Agerbeek met succes in binnen- en buitenland. Befaamd pianist Rob Agerbeek zit maar liefst meer dan 40 jaar in het vak en heeft een uitgesproken ritmische manier van spelen waardoor de muziek van dit trio zich kenmerkt. Hij speelde met bekenden als Ben Webster en Dexter Gorden. Bovendien was hij de pianist van de Dutch Swing College Band. Drummer Ben Schröder verstaat verschillende stijlen van de jazz prima. Zijn spel heeft veel temperament en een goede swing feel. Hij begon zijn carrière bij Pia Beck en Ruud Brink en later bij het trio van Ann Burton.

Bezetting:
– Rob Agerbeek – piano
– Alex Milo – contrabas
– Ben Schröder – drums

Rob Agerbeek, de pianist van onze eigen Dutch Swing Collegeband, is van huis uit eigenlijk een boogie woogiepianist. Jazzpianist Rob Agerbeek (Batavia, 1937) beheerst diverse jazzgenres zoals boogie-woogie, hardbop en oude stijl jazz. Agerbeek is behalve pianist, ook arrangeur, bandleider, didacticus en componist. Zijn loopbaan ging meteen goed van start toen hij in 1958 het Haagsche Jazz Concours won en datzelfde jaar ook het Nationale Jazz Concours.
Rob Agerbeek, autodidact, vierde vorig jaar in het Amsterdamse Bimhuis zijn vijftigjarige jubileum. In zijn lange loopbaan speelde hij samen met o.a. Ben Webster, Hank Mobley, Art Blakey, Bill Baker, Sanny Day, Oscar Peterson, Nat King Cole, Horace Silver en Dexter Gordon. Agerbeek trad op belangrijke internationale jazzfestivals op zoals het Paris Jazz Festival, Hammerveld Jazz Festival, North Sea Jazz Festival, Kongsberg Jazz Festival en Berliner Jazz-Fest. De Haagse pianist speelde onder meer in The Jazz Messengers, Dutch Swing College Band, The Clayton Brothers, The Miller Sextet, The Dixieland Pipers en het Rob Agerbeek Trio. Rob Agerbeek is erelid van de Haagsche Jazz Club, die in 1946 werd opgericht.