Prisor Jazzband – 31 januari 2010

Prisor Jazzband

Opzwepende zigeunerjazz in stijl van Django Rheinhard

zondag 31 januari 2010

De Prisor Jazz Band bestaat uit doorgewinterde musici: Feigeli Prisor (sologitaar), Eddie Grünholz (sologitaar), Sendelo Schäfer (ritmegitaar) en Tchawo Adell (contrabas).
Deze musici vertolkten jarenlang binnen de Sinti-gemeenschap en in verschillende bands hun muzikale kunnen. Strakke ritmes, gevoelige melodielijnen, en twee solisten die zo op elkaar ingespeeld zijn dat hun improvisaties feillos worden afgewisseld en met veel gevoel worden gespeeld. Feigeli Prisor en Eddie Grünholz onderscheiden zich door tweestemmig te soleren op respectievelijk een klassieke gipsy-gitaar en een elektrische jazz-gitaar.

De sologitarist en oprichter Feigeli Prisor is de inspirator en muzikaal leider van de Prisor Jazz Band. Hij componeerde een groot aantal songs, die de band een unieke sound en een heel eigen karakter geeft. Eddie Grünholz, neefje van Wasso Grüngholz (leermeester van ook Stockelo Rosenberg en Paulus Schäfer), beschikt net als Feigili, over een groot componeertalent. Met Sendelo Schäfer op ritme gitaar en Tchawo Adell op contrabas, worden de twee meestersolisten voorzien van een strakke ritmesectie.

Bezetting:
– Feigeli Prisor – solo gitaar
– Eddie Grünholz – solo gitaar
– Sendelo Schäfer – ritme gitaar
– Tchawo Adell – contra bas