Frank Roberscheuten International Hiptett – 12 oktober 2008

In samenwerking met De Hofnar

Frank Roberscheuten International Hiptett

Internationale topformatie met vooraanstaande musici uit  Nederland, Duitsland en USA

zondag 12 oktober 2008

Groot concert in Theaterzaal

Op zondag 12 oktober start de Stichting Yes Jazz in Valkenswaard haar zevende jazz-seizoen. Zij opent in nauwe samenwerking met De Hofnar Valkenswaard het seizoen met Het Frank Roberscheuten International Hiptett. Op internationaal tournee. Eenmalig concert in Nederland en wel op 12 oktober in de Theaterzaal van De Hofnar te Valkenswaard. Traditionele jazz met een moderne swing.

Deze gelegenheidsformatie telt 6 top jazz-muzikanten.
Al ruim 25 jaar is de uit Valkenswaard afkomstige Frank Roberscheuten internationaal actief als jazzmuzikant. Op 12 oktober a.s. speelt hij een thuiswedstrijd en presenteert zijn “Hiptett” in de Hofnar. Het programma bestaat uit bekende maar ook minder bekende stukken uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Met respect voor de wortels van de jazz improviseert het “Hiptett” op een eigentijdse manier rondom de verschillende thema’s. Technische hoogstandjes, emotie en samenspel zijn belangrijke elementen in hun optreden.

Frank Roberscheuten, NL, Sax en Klarinet
Sinds de voltooiing van zijn conservatoriumopleiding is rietblazer Frank Roberscheuten een talent zowel in de New Orleans stijl als in de mainstream stijl. Hij heeft zijn eigen “Swing Cats” waarmee hij binnen en buiten Europa veel succes heeft.
Hij speelde ondermeer in de Dutch Swing College Band, het Metropoolorkest en The Beau Hunks. Hij heeft op diverse jazz festivals gespeeld zoals North Sea Jazz, Jazz Festival Montreux en Jazz Festival Ascona. Hij is leider van diverse orkesten en organisator van Workshops.

Shaunette Hildabrand, USA, Zang
Komt uit Oklahoma en studeerde klassieke zang in Texas en New York.
In Europa bekwaamde ze zich in de klassieke jazz uit de 30’er en 40’er jaren en ze treedt nu vooral op met the Swingcats in Duitsland, Zwitserland, Nederland en België, en soms met collega’s als Franz Jackson, Truck Parham, Jim Galloway, Dan Barrett, Tom Baker en Hazy Osterwald.Howard Alden, USA, Gitaar”He may be the best of his generation,” schreef Owen Cordle in JazzTimes. George Kanzler van de Newark Star Ledger zegt het volgende over hem “The most impressive and creative member of a new generation of jazz guitarists.” En Chip Deffaa van de New York Post merkt op “…one of the very finest young guitarists working today.”
Toen hij 10 was begon hij al te spelen, en liet zich vervolgens inspireren door Armstrong, Basie and Goodman, en door guitaristen als Barney Kessel, Charlie Christian, Django Reinhardt en George Van Eps.

 
Olaf Polziehn, D, Piano
Olaf is in een paar jaar uitgegroeid tot de meest gevraagde pianist. Momenteel geeft hij ook les in Graz op het conservatorium. Speelde ondermeer op Gateway-Jazz-Festival, St. Louis, Jazz Festival Ascona, WDR-Jazz-Festival.
De Frankfurter Rundschau kenmerkte Polziehn als „[…] eine der interessantesten pianistischen Entdeckungen der letzten Jahre“ en de Süddeutsche Zeitung gaf aan: „Olaf Polziehn muss ganz einfach als einer der kommenden großen deutschen Pianisten zur Kenntnis genommen werden“.

De ritmesectie bestaat uit de beste Nederlandse musici:
Jos Machtel, NL, Bas
Hij is een specialist in subtiele swing en Ray Brown-achtige melodielijnen op de bas. Hij werkte met Deep River Quartet, Brussels Jazz Orchestra en verder de voltallige NL jazzscene. Speelde o.m. op North Sea Jazz, Capetown Jazz Festival, Jazz Festival of Madrid.

Hans Dekker. NL, Drums
Nadat Hans in Nederland met alle bekende bands heeft gespeeld is hij momenteel de vaste drummer van de WDR Bigband. Met dit orkest is hij full time aan het werk.