Tiago Lageira Trio featuring Austėja Žvirblytė – 22 april 2018

Tiago Lageira Trio featuring Austėja Žvirblytė
Moderne gitaarjazz met Braziliaanse invloeden

zondag 22 april 2018

Theatercafé De Hofnar Valkenswaard – aanvang: 15.30 uur
Entree € 9,50 p.p.

Kaarten reserveren bij de Hofnar? Klik hier.

Tiago Lageira Trio is een jazztrio dat zich focust op het spelen van geïmproviseerde muziek zoals moderne jazz, Braziliaanse muziek en eigen composities. De groep van de Portugese gitarist Tiago Lageira, aangevuld met Stef Joosten op basgitaar en Harm van Venrooij op de drums, streeft er altijd naar hun eigen verhaal te vertellen met een uniek geluid en unieke visie. Al na enkele noten hoor je als publiek dan ook hoe de muzikanten de verbinding met elkaar én het publiek weten te maken. Het trio was eerder al te zien en horen op verschillende festivals en grote events. Speciaal voor dit Yes Jazz-optreden wordt het trio aangevuld met jazz-vocaliste Austėja Žvirblytė.

Het trio speelt veelal eigen composities van Tiago, onder meer gebaseerd op Braziliaanse samba, salsa, Afrikaanse muziek, jazz en klassieke muziek. Met deze verschillende stijlen en invloeden streven de muzikanten ernaar een eigen verhaal te vertellen.

Tiago Lageira Trio is gevormd rond de Portugese gitarist Tiago Lageira. Lageira is een nieuwsgierig gitarist die in vele verschillende stijlen en muzikale formaties speelt. Hij begon op 9-jarige leeftijd met het studeren van trombone op zijn lokale school. Toen hij 15 jaar was verhuisde Tiago met zijn familie naar Amsterdam. Daar kreeg hij zijn eerste gitaar, een geschenk van een lokale gitarist, van wie hij ook zijn eerste gitaarlessen kreeg. Na dat moment wist hij zeker dat hij professionele gitarist wilde worden.

Hij studeerde drie jaar aan de Muziekschool in Amsterdam-Noord, speelde in de schoolband “Noord Soul” en won de tweede plaats op het Prinses Christina Jazz Concours in het Bimhuis. Vervolgens studeerde hij jazzgitaar op De Djam, een particulier opleidingsinstituut voor Jazz en Lichte Muziek in Amsterdam. Tiago studeert momenteel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.

Wil je het Trio horen? Klik hier.