Team Harmony Quartet – 16 december 2016

Team Harmony Quartet

Swing, blues & bossa’s

zondag 18 december 2016 – Kerstmatinee

Team Harmony bestaat uit het gepassioneerde en bekwame muzikanten-duo Tim ‘Harmony’ Welvaars (piano en jazz harmonica) en Naomi ‘Smile’ Adriaansz (alt- en tenorsax).
Een team dat haar basis vindt in zowel de liefde voor muziek als de liefde voor elkaar. Die basis is inmiddels bezegeld met de ontdekking van een unieke sound: het unisono samenspel van de vrolijke mondharmonica en de diepdonkere tenorsax. Een van hun handelsmerken!
De voornaamste drijfveer is het creëren van harmonie en vreugde, overal waar dit duo voor een optreden of concert wordt uitgenodigd.
 De muziek die Team Harmony speelt is divers, maar heeft altijd haar roots in de jazz en blues: dansbare swing, tranentrekkende blues, zwoele bossa’s en opzwepende rock ‘n roll. Soms ook met zang.

Naomi en Tim hebben in november een nieuwe album  opgenomen in Los Angeles met producer Paul Brown, die meerdere Grammy’s heeft gewonnen. Het album is een Tribute aan Stevie Wonder en wordt 19 februari a.s. in de North Sea Jazz Club in Amsterdam gepresenteerd.

Tim Welvaars
Na voltooiing van zijn studie lichte muziek aan het het Hilversums conservatorium voor saxofoon, piano en arrangeren, heeft Tim zich gespecialiseerd in jazzharmonica. In 1988 werd hij door Jerry van Rooijen geïntroduceerd als eerste leerling van Toots Thielemans. Dit resulteerde in 1997, na het winnen van de Henny Huisman Soundmix Show als “Toots”, in de door BMG uitgebrachte CD ‘Colors of the wind’ met het Metropool Orkest en het Londens Symphonic o.l.v. Dick Bakker, met Tim als featured artiest.
In de periode dat hij in Los Angeles woonde heeft Tim o.a. opgetreden met Stevie Wonder, Ray Brown en Lee Ritenour.
In 2015 heeft Tim als gast gespeeld voor de 60ste verjaardag van John de Mol tijdens RTL Late Night, het programma van Umberto Tan en was hij te zien op TV met een optreden op de Uitmarkt (Symfonica Belgica) in Amsterdam.

Naomi Adriaansz
Naomi is zowel binnen als buiten Nederland een graag uitgenodigde artiest. Ze heeft het podium gedeeld met aantal van de beste nationale en internationale jazz- en blueshelden waaronder Candy Dulfer, Leroy Jones (USA, Harry Conick Bigband), TK Blue (USA, Randy Weston African Rhtyhm Sextet), Chazzy Green (USA, Brothers Johnson, Johnny Guitar Watson), Bruce James and Bella Black (USA, James and Black Soultet), Eddie C, Frits Landesbergen, Rinus Groeneveld, Erik Kooger, Boris van der Lek, Bart Kamp etc.
Naomi leidt al geruime tijd verschillende bands, tegenwoordig is dat haar NA Jazz Trio. Ook speelt en zingt ze in het entertainmentkwartet The Board of Directors. Daarnaast treedt ze enkele keren per maand op in een van Europa’s grootste entertainment parken.
Naomi is tevens een gewaardeerd organisator. Zij heeft 10 jaar lang het Muziek Educatie Programma van Stichting Beaux Jazz gecoördineerd, is ze de drijvende kracht achter het Jazz Project voor basisscholen (www.jazzproject.nl) en organiseert ze een kleinschalig jazzfestival in Breda.

Bezetting:
– Tim Welvaars – piano en mondharmonica
– Phaedra Kwant – bas en zang
– Eddie C – percussie en zang
– Naomi Adriaansz – sax