Mirjam van Dam – 9 oktober 2016

Mirjam Van Dam

‘Tribute to Ella Fitzgerald’

zondag 9 oktober 2016

In de jaren tussen 2008 en 2010 bracht Mirjam van Dam haar ‘Tribute to Ella Fitzgerald’ op de planken. Ze verdiepte zich in het leven van Ella en belichtte haar vanuit verschillende tijdgenoten zoals Sinatra, Dietrich en Monroe. Zo werd een mooi beeld gegeven van Ella door de jaren heen: haar muzikale ontwikkeling van straat-danseres naar swing-orkest-zangeresje tot scat-koningin en Lady of Song. Mirjam toerde met deze muzikale voorstelling langs grote en kleine theaters in Nederland en stond op verschillende jazzfestivals. Ook kwam er een cd uit van dit project. Samen met Berend van den Berg (piano), Niels Tausk (bas) en Joost Kesselaar (drums) krijgt Ella Fitzgerald nogmaals een muzikaal eerbetoon in De Hofnar aangeboden.

Berend van den Berg – pianist, arrangeur, docent
Studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en geeft momenteel les aan het het Conservatorium van Amsterdam.
Hij begon zijn carriere bij het Jeff Reynolds Quintet (cd ‘Emotions’)  en de Frank Grasso Big Band, waarin hij samenspeelde met John Clayton, Dee Daniels, Chet Baker en Toots Tielemans. Op het North Sea Jazz Festival speelde hij met o.a. Earl Coleman, Idris Mohammed, Walter Booker en zijn eigen band het N.J.Q.
Hij schreef liedjes voor een kindertheaterprogramma van ‘De Twee Futen’ met Karel Eijkman en Henriette Schenk en was pianist in de muziektheaterproductie ‘You’re the top’ (cd)  over het leven van Cole Porter met o.a. Willem Nijholt en Gerrie van der Klei.
Hij speelde veelvuldig in producties van  Mathilde Santing en in haar jazzgroep The Tender Trap. Verder speelde hij met zijn trio en eigen band ‘Het Octet’, waarvoor hij muziek componeerde.De laatste tijd begeleidt hij Mirjam van Dam in haar theatertournee ‘Ella’ en op haar gelijknamige cd. Hij begeleidde Simone Honijk in haar theaterprogramma ‘Simone Sings Sondheim’. Hij begeleidt sessies met René van Beeck en sinds 2013 speelt hij op het Jellyfish Festival op Schiermonnikoog met de gelijknamige band.

Niels Tausk – bas
Niels is te horen op ruim veertig CD’s met artiesten als Peter Beets, Ferdinand Povel, Mathilde Santing en Georgie Fame. Hij Speelde op internationale festivals als het North Sea Jazzfestival, Ivrea Jazz (Itali”e), Heineken Jazzfestival, en deed televisie werk met Mike Bodde. Tevens i shij docent ensembles en compositie het koninklijk conservatorium en jazz theorie en solfège op het conservatorium van Adam.

Joost Kesselaar – drums
Hij studeerde aan het conservatorium van Den Haag en vervolmaakte zijn opleiding bij Jeff Hamilton in Los Angeles en in New York.