Mike del Ferro Trio – 12 maart 2017

Mike del Ferro Trio

Van Dixie tot Wereldmuziek

zondag 12 maart 2017

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist met een en orme muzikale veelzijdigheid. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een concertpraktijk in maar liefst 116  landen

Mike begon op 9 jarige leeftijd met klassiek piano. Rond zijn 17e maakte hij de switch naar jazz en wereldmuziek en in 1990 studeerde hij cum laude af op het Amsterdams Conservatorium. Ook studeerde hij arrangeren en compositie bij Bob Brookmeyer in Keulen.

Mike del Ferro speelde samen  met onder meer Toots Thielemans, Branford Marsalis, Randy Brecker en Scott Hamilton. Ook hij heeft inmiddels op tientallen CD’s meegespeeld, variërend van Dixieland tot Wereldmuziek.

Wil je Mike horen? klik hier. En hier.

Mike wordt bijgestaan door Glenn Gaddum op bas & Jamie Peet achter de drums.

Glenn Gaddum jr. (1982) is zoon van muzikant Glenn Gaddum sr. (1951). Hij is bassist, componist, arrangeur en producer, summa cum laude afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium. Hij zit in de begeleidingsbands van onder anderen Postman, Boris, Rose, Rebekka Ling, Ruth Jacott en Anouk,en maakt deel uit van de bezettingen van Benny Sings en Sven Hammond Soul. Daarnaas tourt hij door Europa met Amerikaanse (jazz)muzikanten Frank McComb, José James en N’damb. Gaddum jr. is te horen op het album Symbiosis van pianist en componist Randal Corsen (2013. Op de CD wordt hedendaagse jazz gekoppeld aan latin, funk en pop. In mei begeleidt hij ANOUK in Ziggo Dome.

Jamie Peet

Zet hem achter z’n drumstel, en Jamie is een groot borrelend vat met vrolijke uithalen, onverwachte wendingen, vreemde verschuivingen en razendsnelle reacties op alles wat hij hoort en ziet.

‘Ik was de eerste keer dat ik bewust naar jazz luisterde al gefascineerd door de energie die er vanuit kan gaan, maar vooral ook door de intensiteit van de samenwerking.’

Je hoeft Jamie maar heel even jazz te horen spelen om te weten dat hij ook veel breder bezig is. Vierkante grooves in een jazzthema, een bassdrumklopper die hij met evenveel plezier van het vel laat stuiteren als dat hij hem erin begraaft.

‘Voordat ik jazz ging spelen, speelde ik al veel funk, hiphop en soul-dingen. Nog steeds, eigenlijk, bijvoorbeeld met rapper Pete Philly.’