Jay Jay’s Border Jazzmen – 10 april 2016

Jay Jay’s Border Jazzmen

Fraaie oude stijl jazz

zondag 10 april 2016

Jay   Jay’s  Border Jazzmen is een soepel swingend orkest met muzikanten uit de Achterhoek en Twente, dat jazzmuziek speelt in een eigen, frisse stijl. De strakke beat doet denken aan bekende Engelse jazzbands als Kenny Ball and his Jazzmen en de Chris Barber Band, maar ook invloeden uit Country en Latin zijn in de muziek van Jay Jay’s aanwezig.
Verrassend is de grote rol van de close-harmony-zang, waarmee een breder publiek dan alleen pure jazz-minnaars wordt aangesproken.
De afgelopen jaren heeft Jay Jay’s een grote schare fans verworven. Ze treedt regelmatig en met veel succes op in binnen- en buitenland.
Van de band zijn tot nu toe vier CD’s verschenen: “Silverthreads”, “Grenzeloos”, “Heart of my heart”en “10 jaar Jay Jay’s Border Jazzmen. 

Bezetting:                                                          
– Petro Wijnen:   trompet en zang
– Jac Meijs : trombone en zang
– Peter van den Bremen: klarinet, sax en zang
– Rob Koch:   banjo en gitaar
– Tom Brunsveld: bas en zang
– Willem van den Toorn: drums en zang

Petro Wijnen – trompet en zang
Geboren in 1955 in Nijverdal, in een groot en muzikaal gezin. Al vanaf zijn negende muzikaal actief. Op zijn 19e in een plaatselijk opgericht dixieland orkest, waarna de verschillende orkesten elkaar opvolgden: Rivertown Jazzband in Zutphen (op trompet), de Blue Finger Four + one met zang, piano, bas, sax en drums ( 8 jaar op drums !), de Hodge Podge Stompers , de East Town Jazzband Apeldoorn , Captain Jazz uit Gronau en nu alweer sinds 2004 vaste trompettist in Jay Jay’s Border Jazzmen.

 Jac Meijs – trombone en zang
Is geboren in 1952 in Raamsdonk en groeide op in het Brabantse Dongen. Daar zong hij tijdens de lagere school in het jongenskoor en leerde trombone spelen door les van muzikanten in de harmonie van het dorp. Hij heeft het blazen en zingen zijn hele leven gecombineerd en is groot liefhebber van zowel oude stijl jazz als van klassieke muziek. Zijn eerste kennismaking met jazz was in een studentenbandje in Wageningen. Daarna speelde hij in diverse orkesten op de Veluwe en in Flevoland en zingt hij in meerdere koren en in een kwartet.

Peter van den Bremen – sax, klarinet, zang
Geboren in 1946 in Amsterdam, verhuisde al snel naar de provincie Groningen. Zong op jeugdige leeftijd bijna de hele dag, waarop zijn vader ten einde raad besloot hem klarinet te laten spelen. Hij kreeg zijn muzikale opleiding bij muziekvereniging “Nieuw Leven” in Winschoten. Speelde als aankomend onderwijzer in dixielandorkesten als “The Futeachers” en “Sodom Syncopators”. Werd toen hij in Doetinchem kwam wonen klarinettist bij de “SAD -DOGS” en later de “Hot Snacks”. Hiermee had hij het genoegen een keer op Bourbon Street in New Orleans te spelen. Kwam na een korte periode met “Hot & Sweet” bij Jay Jay’s Border Jazzmen. Speelt tenorsax bij The Spirit of St.Louis.

Rob Koch – banjo en gitaar
Geboren in 1940 in Heemstede.Verhuisde naar Meppel om daar samen met Gert Oostergetel (zanger, klarinettist, gitarist en komiek) de Reest River Skiffle Group (met theekist !) op te richten. Na enkele jaren werd de groep uitgebreid tot een heuse dixielandband: de “Reest River Jazzband” die nog samen met de Down Town Jazzband heeft opgetreden.
Speelde in Varsseveld als banjoïst in de Brickstone Jazzband. Ook actief in de Salt City Jazzband uit Delden.

Tom Brunsveld – bas en zang
Geboren in 1945, leerde van zijn vader op jonge leeftijd viool en gitaar spelen. Zat in de jaren zestig en zeventig in het bekende dansorkest LAMARA, dat in die tijd mooie covers ten gehore bracht. Was meer dan veertig (!) jaar gewaardeerd lid van Big Band Melody & Rhythm, waarin hij naast bassist ook regelmatig als zanger was te horen, evenals in de Dixie Town Jazzband. Sinds de oprichting in 1999 bassist en zanger van Jay Jay’s Border Jazzmen.

Willem van de Toorn – drums en zang
Begon zijn carrière als drummer in een schoolband. Werd in militaire dienst daarom maar meteen bij de drumband ingelijfd. Won met de Perdido Street Paraders in 1963 het Loosdrechtse jazzfestival. Speelde van 1964-1983 bij de bekende Harbour Jazzband uit Rotterdam. Was met dit orkest aanwezig op vele jazzfestivals, deed radio- en TV-uitzendingen en maakte tournees over de hele wereld . Bovendien werkte hij mee aan totaal 6 LP’s en 2 CD’s. Woonde van 1983 tot 2000 in Duitsland, waar hij speelde in een combo en een big band. Terug in Nederland sloot hij zich aan bij de Roman Town Jazzband en als drummer van Hot Dance Band The Spirit of St. Louis. Vanaf september 2006 bij Jay Jay’s Border Jazzmen. Sinds kort ook actief als muzikaal adviseur bij de Jazzsocieteit in Zevenaar.

Met in voorprogramma van 14.30 – 15.15 uur:
Frank’s Hot Ten, enthousiaste gedreven amateurband.
Het is niet duidelijk of er een vooraf bedacht plan achter zat, maar het ligt allemaal aan ‘Frank’. Hij heeft er voor gezorgd dat de bandleden van ‘Frank’s Hot Ten’ de afgelopen jaren op verschillende momenten met elkaar in contact zijn gekomen. Hij heeft gelegenheden gecreëerd en opgezocht waarop ze beetje bij beetje konden proeven van elkaar muzikale kwaliteiten en voorkeuren. Of ‘Frank’ er ook voor gezorgd heeft dat ze elkaar ook echt leuk zijn gaan vinden, is voer voor nader onderzoek. Maar het resultaat is er. Frank’s Hot Ten, een band die jazz speelt zoals jazz bedoeld is. Swingend, met veel ruimte voor improvisatie, speels en af en toe met een knipoog.


‘Frank’s Hot Ten’ zijn:
1.  Renée Visschers – zang
2.  Wim Beursgens – drums
3.  Paul Brandes – bas
4.  Elli Jansen – gitaar
5.  Mariëlle Simons – piano
6.  Youri Beursgens – trompet
7.  Inge Stienissen – klarinet
8.  Jeanne van Lith – alt sax
9.  Gert Poppe – alt sax
10.Hans van Hulst – tenor sax