Herbie Guldenaar Trio – 9 april 2017                          

Herbie Guldenaar Trio

Swing & Groove

zondag 9 april 2017

Het kwartet speelt standards en eigen composities met verrassende wendingen waarbij samenspel met swing en groove een eenheid vormen.

Herbie Guldenaar is een gitarist die zijn sporen heeft verdiend. Hij speelde met grootheden als Joe Pass, Jesse van Ruller en toerde áls gitarist met de musical ‘A night at the Cotton Club’ met o.a Ruth Jacott door heel Europa.  Toen Herbie negen jaar was startte hij met gitaar spelen. Studeerde klassieke gitaar aan conservatorium in Utrecht en in Tilburg. Hij heeft zichzelf de jazz, rock, pop en latin eigen gemaakt. Toegelaten tot het conservatorium van Rotterdam in 1980 en studeerde in 1985 af in het hoofdvak jazz. Reisde met bands en musicals door heel Europa, en was te zien in radio- en tv-programma’s in en buiten Nederland.

Herbie’s vaste kwartet bestaat uit:
– Herbie Guldenaar – gitaar
– Jaap van der Voet – piano
– Bas Cooijmans – contrabas
– Egbert van Gruythuyzen – drums

Pianist Jaap van der Voet heeft zijn sporen verdiend in de Jazz en speelde o.a. met Greetje Kauffeld, Carmen Gomes (een bekende bij Yes Jazz) en John Engels en is muzikaal leider van Latin-formatie Cantamigo.

Contrabasist Bas Cooijmans is naast zijn werk in bands jaren basgitaar- en contrabas leraar. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium in Maastricht, in klassieke contrabas en jazz. Daarna heeft hij in LA les gevolgd bij Robert Hurst. Na vijf jaar een jazz school te hebben gehad in Brussel is hij weer terug in Brabant. Hij heeft vooral in belgië gespeeld met veel bekende jazz musici. O.a. Bob Sheppard, Chet Baker en in de musical Les Misérables.

Egbert van Gruythuyzen heeft op talloze podia gestaan waaronder Noth Sea Jazz. Gespeeld met o.a Louis van Dijk. Liesbeth List, Ferdinand Povel. Hij coacht  drummers van bekende Nederlandse bands om “the groove” te krijgen, die Egbert als geen ander kan maken.