Karsu – 13 maart 2016

Karsu

Een fenomeen! Ze verovert concertpodia internationaal

Jubileumconcert. Yes Jazz bestaat 15 jaar

zondag 13 maart 2016

Jonge Amsterdamse zangeres en pianiste die op dit ogenblik bezig is om de concertpodia in Nederland en ver daarbuiten te veroveren. Zo trad ze al driemaal op in Carnegie Hall, stond ze op North Sea Jazz in 2010 en 2013 en speelde ze al menigmaal in het Concertgebouw. Ze brengt zelfgeschreven songs die een basis hebben in de jazz, maar ze vermengt dit met vleugjes pop, funk, blues, tango en Turkse folk.

Karsu koppelt swing aan ontroering, enthousiasme aan verstilling en een spetterende performance aan sublieme muzikaliteit.

11 september, lancering van haar nieuwste album COLORS
Over COLORS
Het nieuwe album is een mix van jazz, pop en world. Karsu schreef op één song na alle nummers zelf, waarvan een aantal samen met haar producers Nelson & Djosa (Giovanca, Ntjam Rosie). Dit duo produceerde ook het debuutalbum. Artiesten als Lorde, Lauren Hill, Stromae en de Nederlandse zangeres Wende vormden een inspiratiebron voor Karsu tijdens het schrijfproces. De nummers zijn overwegend Engelstalig, maar Karsu laat in drie songs ook haar roots horen. Voor het eerst schreef ze zelf Turkse teksten: ‘Birak beni böyle’ (kijk niet meer naar mij om) en ‘Bekledim’ (ik heb op je gewacht).
Inmiddels is de eerste single van het album, TURN IT AROUND, uitgebracht. De videoclip is opgenomen in het Kersenbloemenpark in het Amsterdamse Bos. Karsu presenteerde haar nieuwe album samen met haar band op 16 september 2015 in Paradiso Amsterdam, dit iwas tevens de aftrap van de clubtour.

Dit concert is een co-productie van YesJazz en de Hofnar

Financieel mogelijk gemaakt door:
Cuinq, CQB Beveiliging en Fysio- en manuele therapie van Hoof en vrienden van Yes Jazz