Floris Verbeij | Bart Soeters Quartet ft. Fay Lovsky – 20 december 2015

Floris Verbeij | Bart Soeters Quartet ft. Fay Lovsky

Kerstmatinee

Een muzikaal pareltje in Kerstsfeer

zondag 20 december 2015

De uit Oegstgeest afkomstige Fay Luyendijk (’55) – artiestennaam   Fay Lovsky – is zangeres en multi-instrumentaliste die in 1982 een hit scoort met het kerstnummer ‘Christmas Was A Friend Of Mine’, dat uitgroeit tot een ware klassieker. Ze werkt gedurende haar loopbaan met uiteenlopende artiesten samen. Ondermeer met Henny Vri enten, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans. Lovsky wint in 2000 een Gouden Harp. Naast dat ze een gewaardeerd zangeres is is ze ook componiste van film-, documentaire- en commercials-muziek.

Bassist Bart Soeters (1980) en de in Eindhoven opgegroeide pianist Floris Verbeij (1982) kennen elkaar van het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2006 afstudeerden. Bart Soeters is een veelgevraagde begeleider (van Het Brabants Orkest of Izaline Calister tot Kaz Lux of het Cello Octet Amsteram) en Floris componeert voor oa het Nationale Toneel en diverse films.

In hun gezamenlijke project VERBEIJ | SOETERS nemen ze de ruimte om dat wat hen inspireert centraal te zetten. Zo brachten zij twee jaar geleden de met lovende recensies ontvangen debuutplaat Morse uit bij het jazzlabel Challenge.

Drummer Benjamin Rheinländer (1987) is een award-winnende drummer en bandleider en één van de meest veelzijdige spelers op de Amsterdamse muziekscene . Geboren in een familie van musici. Hij is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Momenteel is hij regelmatig te horen ter ondersteuning van Karsu Dönmez , singer-songwriter Celine Cairo en de Land-pop act Rivers .

Op dit concert brengen ze naast composities van eigen hand ook stukken van onder meer Randy Newman, Joni Mittchell, Sting en Kurt Cobain ten gehore brengen.