Eva sur Seine – 1 november 2015

Eva sur Seine

Thomas Baggerman Trio & Eva Scholten

Jazz in een glimmend zigeunerjasje

zondag 1 november 2015

Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen de jonge en talentvolle jazzzangeres Eva Scholten en het aanstormende Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als het Rosenberg Trio en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen en bewerkingen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards. Inmiddels geldt deze jonge band als een van de meest veelbelovende talenten in Nederland. Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!

Thomas Baggerman Trio
Het Thomas Baggerman Trio bestaat uit de autodidactische broers Thomas (25) en Max Baggerman (22) op gitaar en Machiel Willemsen (42) op contrabas. Sinds het ontstaan van het trio in 2010 hebben de heren al op het podium gestaan met bekende namen als David Reinhardt (kleinzoon van Django), Kussi Weiss en Frits Landesbergen en stonden ze op onder andere Jazz in Duketown, Jazz Festival Delft, Jekerjazz Maastricht, Jazztime at the Keppel Castle, Django Reinhardt Festival Hildesheim (DE) en het Blue Balls Festival in Zwitserland. Thomas Baggerman wordt internationaal gezien als een van de beste gipsy jazz gitaristen van deze generatie.

Eva Scholten
De getalenteerde jazzzangeres Eva Scholten (26) studeerde in 2010 af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam. Samen met up-coming close-harmony groep ‘YesSister, JazzSister’ schitterde ze al op verschillende jazzfestivals zoals Laren jazz, Breda jazz, Maastricht jazz, Meerjazz Festival en Jazz in Catstown. Ook speelde ze met succes in Milaan, op het Jazzfestival Ponteareas in Spanje en had ze onlangs een succesvolle tour in Japan met het Malando Orkest. Met haar fenomenale timing en haar improvisatie in de traditie van Ella Fitzgerald en Sarah Vaughn weet ze op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de virtuoze gitaarsolo’s van Thomas.

Anderen over Eva sur Seine
‘Classy and elevated in an almost Getz-Gilberto way.’

Bob Holo – www.hologuitar.com

 ‘Une bonne idee d’inviter Eva Scholten. Elle est une chanteuse de jazz au timbre léger et mutin, bien boostée par un trio swingant qui lui déroule le tapis. Rafraichissant!’

Francis Couvreux – www.djangostation.com

Bezetting:
– Eva Scholten (zang)
– Thomas Baggerman (solo gitaar)
– Max Baggerman (ritme gitaar)
– Machiel Willemsen (contrabas)