Falcon Town Jazz Band – 29 maart 2015

Falcon Town Jazz Band

Dixieland Jazz

zondag 29 maart 2015

Een swingend orkest met gedreven, ervaren muzikanten, afkomstig uit de regio Zuid-Oost Brabant en Belgie. Zoals de naam al doet vermoeden, vond de Falcon Town Jazz Band zijn oorsprong in Valkenswaard. Ontstaan op basis van de gemeenschappelijke wens om fijn muziek te maken. Er zit een brok ervaring in deze band, dat wordt duidelijk als je naar de voorgeschiedenis van de muzikanten kijkt. Sommige bandleden zijn al vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw actief met muziek bezig en speciaal met Jazz muziek.

Het uitgebreide repertoire is veelzijdig en afwisselend. Liefhebbers van oude stijl jazz komen aan hun trekken. Muziekstukken uit de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw, maar ook uit latere perioden worden gespeeld. Snelle nummers, zoals Avalon, Sweet Georgia Brown en You’re nobody’s sweetheart worden afgewisseld met nummers in een wat rustiger tempo, zoals Do you know what it means to miss New Orleans, I’m confessing, Tishomingo blues, Georgia on my mind en I get the blues when it rains. Alles bij elkaar het best te karakteriseren als bijzonder swingende instrumentale en vocale ‘Dixieland Jazz ‘.

Bij vele feestelijke gelegenheden heeft de band bewezen dat hun optreden garant staat voor een plezierige sfeer, waarbij de traditionele jazzstijl vaak tot dansen uitnodigt.

Bezetting:

Klarinet, saxofoon en zang:
Trombone:
Trompet, b├╝gel:
Slagwerk:
Piano:
Banjo, gitaar:
Bas:
Cor Meppelink
Gerrit Koppert
Eric Tuytschaever
Eddie Reepmaker van Belle
Bert Sibbing
Henk Heringa
Ad van Mensvoort