Thaïsa Olivia Quartet – 9 februari 2014

Thaïsa Olivia Quartet

Vertolkt de mooiste jazzstandaards en brengt bijzonder eigen werk

zondag 9 februari 2014

Thaïsa Olivia is een gepassioneerde zangeres met een warm, eigen geluid en een bijzondere flair en presentatie. Al op jonge leeftijd waren zingen en dansen haar passie, nam zij diverse lessen, trad zij op en toerde zij met het internationale Muziektheatergezelschap “Up With People” een jaar lang langs de theaters door de VS en Europa. Na de Theatervormingsklas en de Musical Opleiding Amsterdam volgde zijn haar zangopleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam , o.a. bij Sylvi Lane en vervolgde deze verder bij Mildred Aikema, Deborah Carter, Adrienne West en Al Foster in New York.

Thaïsa Olivia trad in binnen en buitenland o.a. op met het Thaïsa Olivia Quartet, De Thaïsa Olivia Band, The Grand Piano Boogie Train, De Jaap Dekker Band, Big Band Balance, Hot Club de Frank, The Feenbrothers, het internationale muziektheater gezelschap ‘Up with People’ (tour VS en Europa) en The Croonettes (tour Duitsland).
Na drie jaar lang langs de Duitse theaters te hebben getoerd, als een van ‘drie leading ladies’ van het van het daar bekende close harmony trio ‘The Croonettes’, is Thaïsa nu weer terug in Nederland om zich volledig op haar eigen jazz kwartet en andere projecten te richten.

Met haar kwartet vertolkt Thaïsa zorgvuldig uitgekozen stukken uit het American Songbook met veel gevoel voor lyriek en expressiviteit, waardoor bekende en minder bekende songs een geheel eigen interpretatie krijgen. Het repertoire bestaat o.a. uit stukken van of zijn gezongen door Cole Porter, Ella Fitzgerald, Nat King Cole, George Gershwin, Duke Ellington, Cy Coleman, Rodgers & Hart, Harold Arlen, Jerome Kern en Kurt Elling. Sinds enige tijd heeft Thaïsa zich ook toegelegd op het componeren van eigen werk met originele teksten en arrangementen, wat het komende seizoen een groot deel van het repertoire zal vormen. Ze wordt bijgestaan door drie uitstekende muzikanten, die elk hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

Bandleden van het Thaïsa Olivia Quartet:
Christian Doepke (piano)
Geboren in München Duitsland studeerde Christian Jazzpiano aan het conservatorium in Arnhem, waar hij in 1994 afstudeerde. Daarna verhuisde hij terug naar München. Gedurende 1995-2005 gaf hij met verschillende groepen diverse concerten in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Tjechië en Turkije. Als sideman werkte hij mee aan vele cd’s en als pianist en arrangeur in TV-, Film-, en theaterproducties. In 2003 nam hij zijn eerste solo-album op met eigen composities, ‘Heaven Knows’, gevolgd door zijn tweede album ‘ADLIB’ (Christian Doepke Trio feat. Rick Margitza; JAZZ&MILK, mei 2008). Tegenwoordig woont en werkt Christian weer in en vanuit Nederland.

Joost Kesselaar (drums)
Joost Kesselaar studeerde in 1996 af aan het Conservatorium in Den Haag en vervolgde zijn studie bij Jeff Hamilton (vaste drummer van Oscar Peterson) in Los Angeles en New York. Joost heeft met diverse bands grote jazzprijzen gewonnen waaronder de European Jazzcontest en het Middelsee Jazztreffen. Momenteel is hij naast De Gerard Kleijn Group en het Loet van der Lee Quartet actief in de bands van Soesja Citroen, David Golek Ensemble en vele andere groepen. Kesselaar is een van de meest gevraagde drummers in de Nederlandse jazzscene.

Sven Schuster (bas)
Sven is geboren in Wolfsburg, Duitsland en studeerde van 1984-1988 op de ‘Musikhochschule Graz’in Oostenrijk en vervolgde zijn studie in Hilversum, waar hij in 1991 afstudeerde. In dat jaar won hij ook de prijs van ‘Beste Solist’op het Middlesee Jazztreffen in Leeuwaarden. Hij tourde in Europa, Africa, Jamaica, USA en Canada. In 1999 verscheen zijn eerste eigen CD ‘Three is a Crowd,’ welke veel lovende recensies kreeg. Zijn tweede CD verscheen in 2004 ‘Shooster’.