Trio ‘Windstreken’ met Pieter de Mast – 17 april 2011

Trio ‘Windstreken’ met Pieter de Mast  

17 april 2011

‘Een streling voor zowel het ‘arabische’, het ‘orgel’, de ‘jazz’ als het ‘klassieke oor’ (citaat: Erik Vloeimans)

(…één van de opmerkelijkste formaties in Nederland…opnieuw bevat het unieke klankbeeld een waaier van prachtige melodieën…’

***** Volkskrant, 8 juli 2010

Uniek concert

Uniek qua plaats – de Ontmoetingskerk, Julianalaan 12 in Valkenswaard – en uniek qua muziekinstrumenten – kerkorgel, tabla en sopraansax / fluit. Wereldmuziek van grote klasse!

Bezetting:
– Pieter de Mast: sopraansaxofoon & fluiten
– Sebastiaan van Delft: kerkorgel
– Niti Ranjan Biswas: tabla

PIETER DE MAST
maakte twee, enthousiast ontvangen cd’s (Tracing en Vista) met het “Pieter de Mast 5”. Met deze formatie speelde hij op Jazzpodia in Nederland (o.a. North Sea jazzfestival), Belgie en Duitsland. Daarnaast verleende hij zijn medewerking als multiblazer aan tal van theaterprodukties, musicals en cd opnames.” Hij speelt voorts in de formaties “Synergy group” en “Perron 19”. Sinds enkele jaren werkt hij samen met gitarist Olaf Tarenskeen. Behalve als uitvoerend musicus en docent is Pieter ook als componist aktief. Zijn composities geven blijk van een brede muzikale interesse.

NITI RANJAN BISWAS 

is één van de meest gevraagde tablaspelers in Europa. Op een aantrekkelijke manier laat hij de tablatraditie versmelten met andere muziekstijlen. Hij speelde samen met grote namen uit de Indiase klassieke muziek zoals Pt. Hariprasad Chaurasia (Bansuri) en Kala Ramnath (Viool). Hij is ook een belangrijk lid van de unieke internationale percussiegroep “Drums United”. Niti werd geboren in Bangladesh en begon op vijfjarige leeftijd zijn “muzikale reis”. Als tiener was hij reeds de favoriete begeleider van Dhaka’s belangrijkste musici. Hij ontving een beurs van de Indiase regering en studeerde bij o.a. prof. Sudhir Kumar Saxena en Shri P.K. Shridhar. Momenteel is Niti hoofdvakdocent tabla aan het Amsterdams en het Rotterdams conservatorium.

SEBASTIAAN VAN DELFT 

nam orgel- en pianolessen bij Evaristos Glassner, Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar. Op twaalfjarige leeftijd won hij de improvisatie- en interpretatieprijs op het Concours voor Jeugdige Organisten te Amsterdam. Vanaf 1985 studeerde hij klassiek kerkorgel bij Haite van der Schaaf en Bernard Winsemius aan het conservatorium van Hilversum. Hij geeft orgelconcerten met o.a klarinettist David Kweksilber, contrabassist Ernst Glerum, altiste Laurens Moreno en basgitarist Sanne van Delft. Vanaf 1999 is hij vaste pianist van het Nederlands/Argentijns tangogezelschap Sexteto

In November 2009 heeft het Trio Windstreken opnames gemaakt voor een nieuwe CD (Nouzha) die in juni 2010 is uitgebracht door LopLop Productions.

Orgel Ontmoetingskerk Valkenswaard