Chelsea Foreman & Quartet – 18 april 2010

Chelsea Foreman & Quartet

Savoir Faire … aanstormend Jazz-talent uit Valkenswaard

zondag 18 april 2010

Bezetting:     
– Chelsea Foreman – vocal
– Bart van de Sande – Gitaar
– Bart van Zandvoort – Bas
– Andreas Kühne – Drums
– Thom Kooijmans – Sax

Doel ensemble
De vanuit school opgedane kennis/vaardigheden beoefenen en in praktijk brengen om vervolgens eigen bevindingen, groei en ervaringen met de luisteraar te delen.

Karakterisering ensemble
Met de gezamenlijke interesse voor een andere aanpak baant Chelsea Foreman en haar Quartet onder de naam Savoir Faire zich een weg door de brij van de hedendaagse jazz. Naast het welbekende studiemateriaal uit het realbook (stukken als Footprints, Stella by Starlight en There will never be another you), beoefenen de vier muzikanten namelijk composities van gitarist Bart van de Sande en slagwerker Andreas Kühne. Deze van karakter golvende doch tegendraadse stukken, geïnspireerd door groten als Wayne Shorter en John Scofield, zetten zich samen met de luisteraar af tegen het bekende jazzrepertoire.

Moment van oprichting
Savoir Faire is een ensemble gevormd bij de aanvang van studiejaar 2007/2008.

Korte beschrijving soort muziek
Het gehele repertoire komt voort uit warme jazz-klanken die met diverse andere stijlen (als latin/funk) tot een unieke ervaring zijn gecombineerd.

Voorstel voor een programma
Een introductie van in onze ogen grote (jazz)-muziekanten/componisten, waarbij naast bekende werken ook minder vertolkte werken worden gespeeld. Een en ander verrijken wij met eigen composities, waarbij het karakter van de groep nog meer op de voorgrond komt.
De stukken zijn in diverse dynamische verschillen uitvoerbaar waardoor onze band breed inzetbaar is.

Idee achter programma
Een prettige sfeer creëren met een wisselende insteek, waarbij jazz in al haar facetten tot uiting komt.