Cantamigo – 1 maart 2009

Cantamigo

Opzwepende Zuid-Merikaanse Salsa & Jazz Latino

1 maart 2009

Met Eduardo Rocha en Bruce van Mulier

Cantamigo, een groep muzikanten die het beste uit de werelden van Salsa en Jazz muziek combineert. Opzwepende Zuid-Amerikaanse ritmes, boeiende solo’s, vocale improvisaties ondersteund door meerstemmige coro’s, strakke blazersriffs…
Cantamigo presteert niet alleen muzikaal goed, maar de manier waarop de groep geniet van het spelen straalt een waanzinnige sfeer uit, en creëert een speciale interactie met het publiek. Cantamigo is een 11 man sterke formatie uit Nederland, Curaçao, Cuba, Suriname en Perù.
Repertoire
Op het repertoire staan nummers van muzikanten als Tito Puente, Poncho Sanchez, Ray Baretto, Eddie Palmieri, Chucho Valdes en Ruben Blades, waar Cantamigo haar eigen versies van maakt met zelfgeschreven teksten en arrangementen. Ook speelt de groep een aantal eigen composities.
Ontstaan & musici
De naam Cantamigo is gebaseerd op de Spaanse woorden “cantar” (zingen) en “amigo” (vriend). De groep is een initiatief van twee muzikale vrienden met zeer uiteenlopende achtergronden. Zanger/percussionist/componist Eduardo Rocha is een telg uit een muzikale Peruaanse familie en heeft zijn wortels in de Zuid-Amerikaanse muziek. Pianist Jaap van der Voet heeft zijn sporen verdiend in de Jazz en speelde o.a. met Greetje Kauffeld, Carmen Gomes en John Engels. Verder bestaat de groep uit Ben Kleiss (saxofoon), Jan Westerterp (trompet), Hans Aarts (trompet), Henk Adriaanse (trombone), Nildo Obispo (conga’s), John Busby (timbales) Ivan Rodriguez Alvarez (coro’s/percussie), Bruce van Mulier (bongo’s) en Martin de Graaf (bas).