Bert van den Brink & Guests – 6 februari 2011

Bert van den Brink & Guests

Ingetogen piano-jazz met verrassend gastoptreden

6 februari 2011

Bert van den Brink heeft al eens eerder voor Yes Jazz opgetreden , voor het Goededoelendiner georganiseerd ten bate van het Philfonds te Valkenswaard.

Op 6 februari treedt Bert bij ons op met als speciale gasten Frank Roberscheuten afkomstig uit Valkenswaard en zijn vrouw ShaunetteHildabrand afkomstig uit de States. Frank en Shaunette zijn graag geziene gasten bij Yes Jazz. Wat het drietal 6 februari ten gehore gaan brengen zijn eigen composities, improvisaties, interludes en jazz standards. Deze kwaliteitsmusici spelen bij Yes Jazz nu voor de tweede keer samen. Verrassend, dynamisch en ontdekkend zijn de keywords voor deze zondagmiddagswing.

Bert van den Brink, Piano
Zijn eerste pianoles kreeg hij toen hij vijf jaar oud was. In 1976 begon Bert met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Zijn docent was herman Uhlhorn. In 1982 studeerde hij cumlaude af. Nog in het zelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na zijn studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later sloeg de balans meer door naar de lichte muziek. In 2007 kreeg Bert de VPRO/BOY EDGARPRIJS. Hij heeft ondermeer gespeeld met Gino Vannelli, Toots Tielemans, Chet Baker.

Frank Roberscheuten, Sax en Klarinet
Sinds de voltooiing van zijn conservatoriumopleiding is rietblazer Frank Roberscheuten een talent zowel in de New Orleans stijl als in de mainstream stijl. Hij heeft zijn eigen “Swing Cats” waarmee hij binnen en buiten Europa veel succes heeft.
Hij speelde ondermeer in de Dutch Swing College Band, het Metropoolorkest en The Beau Hunks. Hij heeft op diverse jazz festivals gespeeld zoals North Sea Jazz, Jazz Festival Montreux en Jazz Festival Ascona. Hij is leider van diverse orkesten en organisator van Workshops.

Shaunette Hildabrand, USA, Zang
Ze komt uit Oklahoma en studeerde klassieke zang in Texas en New York.
In Europa bekwaamde ze zich in de klassieke jazz uit de 30’er en 40’er jaren en ze treedt nu vooral op met the Swingcats in Duitsland, Zwitserland, Nederland en België, en soms met collega’s als Franz Jackson, Truck Parham, Jim Galloway, Dan Barrett, Tom Baker en Hazy Osterwald.