Kunstkeuken Trio Juan Masondo, Jopie Jonkers & Koen de Cauter – 12 november 2018

Swing in de Kunstkeuken

Trio Juan Masondo, Jopie Jonkers & Koen de Cauter 

Latijns-Amerikaanse wereldmuziek

12 november 2018 – aanvang 19.30 uur – E15 p.p. incl welkomstdrankje

Juan Masondo:  gitaar & zang
Juan is een legendarische Argentijnse gitarist met een prachtige doorleefde stem. Geboren en getogen in het Argentijnse Cordoba, kwam hij rond zijn 25ejaar naar België. Hier ontmoette hij de van geboorte Belgische maar tot zijn 18elevensjaar in Argentinië getogen Dirk van Esbroek, met wie hij sinds halverwege de jaren ’70 samen speelde.

Jopie Jonkers:  harp & zang
Een ongewone verschijning in de muziekwereld van de Lage Landen. Begonnen als zangeres in de Keltische folkmuziek maakte zij rond 1982  kennis met de latijns-amerikaanse harpmuziek en werd hierdoor zo gefascineerd dat zij het roer omgooide en op muzikale ontdekkingsreis ging door Latijns-Amerika. Met name Argentijnse, Venezolaanse en Cubaanse muziek staan op haar repertoire. Zij speelde harp bij o.a. Harry Sacksioni.

Koen de Cauter:   gitaar & zang
Fameuze Belgische gitarist, speelt op Selmer gitaar, voortbouwend op de traditie van zigeunerjazz gitarist Django Reinhardt en de musette muziek, maar met een geheel eigen stijl, het ene moment verstild en ingetogen, het volgende moment stuwend en uitbundig, bijna rauw. Maar altijd klinkend als zichzelf. Muzikant van wereldklasse, maakte ontelbare Cd’s en Tv opnames en speelde met diverse groepen en beroemdheden over de hele wereld.

Tezamen spelen zij muziek uit Latijns-Amerika, voornamelijk Argentinië met af en toe een uitstapje naar: Venezuela, Uruguay, Paraguay en Cuba. Zamba, milonga, chacarera, joropo en andere meeslepende ritmes worden gespeeld.
De traditie van Juan, de sprankelende harp van Jopie en de altijd verrassende  improvisatie- inbreng van Koen  samen met de stemmen waarvan de timbres zich wonderschoon vermengen staan garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziek.

Naast muziek ook poëzie. Lex Janssen draagt drie eigen gedichten en een verhaal voor deze avond. In het dagelijks leven is hij beleidsambtenaar kunst en cultuur bij de gemeente Valkenswaard. Daarnaast runt hij zijn eigen tekstbureau onder de naam Lex Janssen Woord en Beeld. Hij schrijft liedteksten, theatervoorstellingen, verhalen en gedichten. Ergens ver weg borrelt een roman, waarvan in elk geval al het begin is gemaakt. Hij ziet reikhalzend uit naar het vervolg. Daarnaast blogt Lex op zijn website.

De Kunstkeuken, Markt 23, Valkenswaard
Reserveren: 040 – 2016814 of stuur een mail naar De Kunstkeuken