Trio Bocca al Lupo – 12 maart 2023  

Trio In Bocca al Lupo – zondag 12 maart 2023             

‘Jazz recht in je hart’

Frank’s Hot Ten – voorprogramma – start 14.30 uur

Aanvang Trio In Bocca al Lupo: 15.30 uur – Rabobank Theatercafé

Drie toptalenten in de Belgische jazz. Het trio zet helemaal in op het thema Italië, wat niet zo gek is gezien hun eigen wortels. De heren houden het uiterst sober en breekbaar. Geen ritmesectie. De instrumentalist die niet soleert, zorgt telkens, terwijl de anderen al improviserend hun slag slaan, voor een bescheiden groove.

Het trio In Bocca al Lupo kondigt hun tweede cd aan! Trompettist Carlo Nardozza koos ervoor om samen met pianist Alano Gruarin en gitarist Tim Finoulst een album op te nemen waarbij elke track is opgedragen aan iemand uit zijn nabije kennissenkring, of aan iemand die hem in zijn leven kon raken. De naam van de cd ‘Dedicato’, wat in het Italiaans ‘Toegewijd’ betekent, omvat hiermee helemaal de inhoud van de cd. Maar ook het trio is toegewijd aan elkaar als muzikanten, aan het publiek, en zonder twijfel aan wat de essentie van muziek is, namelijk het hart raken van elke luisteraar. Net als hun eerste cd ‘Nostalgia’ zijn ook bij deze tweede cd ‘Dedicato’ mooie lijnen, interessante harmonieën en hoge kwaliteit aanwezig in de soms luchtige, en soms ook heel beklijvende muziek!

Bezetting:

  • Alano Guarin: piano
  • Tim Finoulst: gitaar
  • Carlo Nardozza: trompet

Voorproefje Youtube

Frank’s Hot Ten – voorprogramma – aanvang 14.30 uur‘Aanstekelijke enthousiaste swing’

Frank’s Hot Ten is ooit voortgekomen uit de jaarlijkse workshops van de Valkenswaardse jazz-coryfee Frank Roberscheuten. Deze tienkoppige band speelt jazz zoals jazz bedoeld is: swingend, met veel ruimte voor improvisatie.