The Organ Grinder – 14 november 2021

The Organ Grinder Concert The Organ Grinder kan a.s. zondag 14 nov. helaas niet doorgaan vanwege persoonlijke omstandigheden bij Bob Wijnen.

Refund tickets via De Hofnar: direct of via digitaal tegoed.

De Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 15.30 uur – Entree €10,50

Op zondagmiddag 14 november 2021, aanvang 15.30 uur, haalt Yes Jazz The Organ Grinder naar het Theatercafé van de Hofnar in Valkenswaard. Dit trio staat garant voor Hammond-sounds, speciaal voor de funky souljazz liefhebber.

The Organ Grinder is een trio met Bob Wijnen op hammondorgel, Dan Nicholas op gitaar en Roberto Pistolesi op drums. De klassiek orgel/gitaar/drums formatie werd in de jaren ‘60 populair gemaakt door legendarische opnames van het Blue Note-label en door clubs in heel de VS, met als vertrekpunt funky souljazz uit die tijd.

Het Hammond-orgel werd ooit ontworpen en gebouwd in 1934. Oorspronkelijk was het instrument bedoeld voor gebruik in de kerk. Het was natuurlijk een goedkoop alternatief voor het grote en dure kerkorgel. Al snel werd het instrument opgepakt in de jazz-, rock- en gospelmuziek. De sound is uniek. Het instrument heeft een ruim arsenaal aan klanken. Maar vooral opvallend is de stuwende werking van het golvende geluid met een zogenaamd vibrato.

Ook The Organ Grinder weet dit instrument, met begeleiding van gitaar en drums, optimaal in te zetten. Het trio verkent een kleurrijk gebied binnen de jazz met klassiekers en eigen werk, alles met het klank- en groove-equivalent van een perfect zittend maatpak.

Voorproefje op Youtube