Thaïsa Olivia Quartet – 27 maart 2022

Thaïsa Olivia Quartet
‘Vocale jazz in fluwelen jasje’

27 maart 2022

© Foto’s Patricia Steur

De Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 11.00 uur / Entree €10,50 p.p.      

         Reserveren bij De Hofnar Valkenswaard

Thaïsa Olivia is geen onbekende. Zij trad in 2002 en 2014 bij Yes Jazz op. ‘Thaïsa is een gepassioneerde zangeres en songwriter met een warm, eigen geluid en een bijzondere flair en  presentatie. Mooie, eigentijdse composities en uiteenlopende bewerkte jazz-standards wisselen elkaar af. Van swingend en sophisticated tot zinnelijk en bezinnend en altijd met bezieling en overtuiging gebracht. Thaïsa wordt daarbij zowel in Nederland als in het buitenland bijgestaan door uitstekende muzikanten, die allen hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Met het Thaïsa Olivia kwartet was zij de afgelopen jaren op uiteenlopende podia te horen. Haar kwartet-cd ‘Let Go’ kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland. Recent werden er opnames in New York gemaakt, voor haar nieuwe album.

Met het internationale muziektheatergezelschap Up with People toerde zij een jaar lang langs de theaters in de VS, in Duitsland toerde zij drie jaar lang met het close-harmony trio The Croonettes, als een van de leading ladies. Ondertussen reist Thaïsa geregeld af naar New York, waar zij in 2013 op veel belovende wijze vocaal debuteerde. Inmiddels is New York haar tweede thuis en is zij regelmatig op de New Yorkse jazzpodia te vinden. Haar optreden in de gerenommeerde Kitano Jazz Club op Park Avenue werd zeer enthousiast ontvangen door het aanwezige publiek. Ook was zij recent weer in New Orleans, waar zij ooit haar hart aan de jazz verloor in Preservation Hall. Nu zong zij in de oude en nostalgische Spotted Cat Music Club en in het beroemde Snug Harbor. Met haar kwartet toerde zij een week lang over het prachtige, vulkanische eiland Lanzarote (dat deel uitmaakt van de Canarische eilanden), om optredens en een masterclass aan het conservatorium te verzorgen. Voor New York en New Orleans staan het komende jaar weer nieuwe concerten op de agenda’.

Thaïsa trad door de jaren heen verder regelmatig in binnen- en buitenland op met onder andere The Grand Piano Boogie Train, De Jaap Dekker Band, Big Band Balance, Hot Club de Frank en The Feen Brothers.

Bezetting:
Thaïsa Olivia – vocals
Christian Doepke – piano
Joris Teepe – bas
Owen Hart – drums

Thaïsa beluisteren.