Teus Nobel | Acoustic Trio – After Hours – Zondag 21 januari 2024

Teus Nobel | Acoustic Trio – After Hours

‘‘Tribute to Chet Baker’’

Zondag 21 januari 2024

Voorprogramma 14.30-15.00 uur: WereDi – Aanstormend jong Jazztalent
Aanvang Teus Nobel: 15.30 uur – Duisenburgh Theatercafé De Hofnar Valkenswaard
Ticket: € 12,50

Speciale ticketprijs bezoekers jonger dan 18 jaar: €5 – alleen op de dag van concert bij de kassa verkrijgbaar.

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award – Jazz Nationaal), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op.

In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire betekende. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, die hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven.

De bezetting waarmee hij naar Valkenswaard komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die prachtig ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

Het eerste weekend van november 2023 was de 11e editie van het So What’s Next Jazzfestival Eindhoven, het jaarlijkse internationale jazzfestival van Eindhoven. Met niemand minder dan Teus Nobel, die met zijn Acoustic Trio het Jazzfestival So What’s Next opende. Een hele pagina op 3 nov 2023 in ED was gewijd aan hem. Ook de Telegraaf heeft Teus op het vizier.

Voorprogramma – 14.30-15.00 uur – Weredi … Aanstormend jong Jazztalent

  • Fleur van Dijk – vocal
  • Isabelle Wessels – vocal
  • Siem van Drogen – gitaar