Tiago Lageira Trio ft. Austéja Žvirblyté – 22 april 2018

Tiago Lageira Trio ft. Austéja Žvirblyté – 22 april 2018

Moderne gitaarjazz met Braziliaanse invloeden

Buiten een stralende zon, binnen warme jazz. Hoe mooi wil je het hebben. De jazz op deze zondagmiddag komt van een internationaal gezelschap. De gitarist, Tiago Lageira, is van Portugese afkomst en Austéja Žvirblyté komt uit Litouwen.

Tiago is een virtuoos op de gitaar. Soepel speelt hij gemakkelijk de meest inventieve akkoorden als begeleiding bij de vocaliste en soleert hij net zo gemakkelijk in prachtige lange melodische lijnen. Hij is vindingrijk in zijn toonkeuze en zijn timing. De zangeres beschikt over een heldere stem. Haar knappe scatsolo’s zijn verrassend en klinken alsof ze zo op een willekeurig solo-instrument overgenomen zouden kunnen worden. De beide solisten worden swingend en smaakvol ondersteund door Stef Joosten op bas en Harm van Venrooij op drums.

Op het programma prijken titels als Boblicity van Miles Davis, Goodbye porc pie head van Charles Mingus en Con Alma van Dizzy Gillespie. Minder voor de hand liggende klassieke jazz-pareltjes, waarvan het goed is dat ze zo nu en dan weer eens opgepoetst worden. Twee duo-stukken met de gitarist en de vocaliste laten zien hoe mooi en intens het is als jazz met bezieling gebracht wordt.

Dick Hermsen
27 april 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *