Team Harmony Quartet – 16 december 2016

Team Harmony Quartet – 16 december 2016

Met de ogen een beetje dicht hoor je de prachtige mondharmonica-klanken van Toots Thielemans. Met wat fantasie kun je ook de stem van Al Jarreau voorbij horen komen. Eigenlijk één groot feest der herkenning. Toch hebben een ze een eigen geluid en brengen ze een eigen muzikale sfeer. Er staan vier ras muzikanten op het podium: Naomi Adriaansz (tenorsaxofoon), Tim Welvaars (mondharmonica en toetsen), Phaedra Kwant (bas en zang) en Eddie C (percussie en zang). Om de Kerstsfeer nog wat te benadrukken wordt vocaliste Carry, een bekende van dit kwartet, op het podium gevraagd om wat kerstsongs te vertolken. Tot grote verrassing van het publiek doet ons jazztalent van eigen Valkenswaardse bodem Josine van Och ook nog een spontane muziekduit in het zakje. Zij geeft, samen met de musici van het kwartet, een prachtige vocale invulling van Winterwonderland en Jingle Bells.

Zoals gebruikelijk met het Yes Jazz Kerstconcert is de zaal weer omgetoverd tot een grote kerststal: mooi verlicht, gezellige zitjes, bar aan de zijkant van de zaal. ‘Improvisatie inspireert tot creativiteit’ laat Tim Welvaars weten aan het publiek. Improvisatie is dan ook inderdaad de rode draad van dit concert. Prachtige instrumentale improvisaties op saxofoon, piano, bas en mondharmonica komen voor het voetlicht. Maar ook klinken vocale geïmproviseerde hoogstandjes van Eddy C en Phaedra Kwant. Meerdere muzikale high lights passeren de revue: Ne me quitte pas, Aqua di bebe, de openingstune van Baantjes, allemaal muzikale pareltjes in verschillende stijlen. Dè klassieker waar het publiek hals reikend naar uitkijkt ontbreekt gelukkig niet in het repertoire en wordt bewaard als afsluiter van het concert: Bluesette van Toots Thielemans wordt gegoten in een mooie Latinversie.

We kijken uit naar de nieuwe cd van dit viertal. De cd die onlangs in Los Angeles is opgenomen en binnenkort in Amsterdam wordt gepresenteerd.

Dick Hermsen
3 januari 2017

Bezetting:
•    Tim Welvaars:piano & mondharmonica
•    Phaedra Kwant: bas en zang
•    Eddie C: percussie en zang
•    Naomi Adriaansz: sax
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *