South East Big Band – 29 januari 2017

South East Big Band – 29 januari 2017

Met een bigband op het podium is het theatercafé van De Hofnar gelijk al goed gevuld. Zowel waar het gaat om het aantal mensen als ook om de hoeveelheid geluid die wordt geproduceerd. Valkenswaard mag trots zijn op deze relatief nieuwe muziekformatie. De South-East Bigband bestaat nu anderhalf jaar. Dirigent Nick Caris heeft nog maar zeer kortgeleden het stokje overgenomen van zijn voorganger Richard Beeren.

De band staat zich er niet op voor vernieuwend te willen zijn. De band gaat voor kwaliteit. Kwaliteit in alle facetten. De klank is mooi in balans, de muzikanten spelen goed tot heel goed en de repertoirelijst is fraai en zorgvuldig opgebouwd. En, niet onbelangrijk, de inleidende woorden over de muziek zijn informatief en onderhoudend. Handig als je als band beschikt over een top-dirigent die ook nog eens goed kan vertellen en animeren.

Opvallend in het geheel is de rol van zangeres Merel Brusselers. Zij won ooit de finale van het Songfestival van Were Di. Zij heeft een warme en soepele stem waarmee ze met gemak over de power van de bigband heen komt. Zij geeft het publiek prachtige vertolkingen van onder andere Fly me tot the moon en Fascinating Rhythm zoals deze ooit klonk in de uitvoering van Ella Fitzgerald. Ook de solisten doen wat er van hen gevraagd wordt: mooie improvisaties spelen tegen een roodfluweel decor van fraaie blazers-arrangementen. Van deze Valkenswaardse bigband gaan we nog veel meer horen in de nabije toekomst.

Dick Hermsen
30 januari 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *