Latin Cruise met in voorprogramma Frank’s Hot Ten – 14 mei 2017

Latin Cruise met in voorprogramma Frank’s Hot Ten – 14 mei 2017

Vijftien jaar geleden begon deze band onder de naam Cantamigo. Zo’n tien jaar geleden stonden ze al een keer op het podium van Yes Jazz. Vijf jaar terug werd de groep omgedoopt in Latin Cruise. Op zondag 14 mei 2017 stonden ze weer in het theatercafé van De Hofnar voor het in grote getale aanwezige Yes Jazz-publiek.

Inmiddels is het een 11-mansformatie en niet zomaar één. Dat een deel van de musici conservatorium geschoold is, is goed hoorbaar. Blazers-riffs klinken vlijmscherp, ritmes loei-strak, harmonieën creatief en klankrijk. Precies dat wat Latin-jazz nodig heeft. De arrangementen zitten knap in elkaar. Voor de pauze klinkt vooral de Latin-jazz, na de pauze staat er voornamelijk Salsa

op het rep ertoire. De band kent een schare vaste fans om zich heen dat de Salsa goed in de heupen heeft en dan ook direct de dansvloer opzoekt. Daarmee is het Latin-feest helemaal compleet.Traditioneel kent het laatste Yes Jazz-concert van het seizoen ook een voorprogramma. Ook volgens traditie is dat de band die ooit is voortgekomen uit de jaarlijkse workshops van de Valkenswaardse jazz-coryfee Frank Roberscheuten. Frank’s Hot Ten is een prima jazzband met een stevige ritmesectie, knappe solisten en een goede zang-soliste. De band wordt elk jaar weer wat beter. Dat belooft veel voor volgend jaar.

Dick Hermsen
15 mei 2017

Optreden Latin Cruise

Wil je Frank’s Hot Ten horen spelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *