Herbie Guldenaar Trio – 9 april 2017

Herbie Guldenaar Trio – 9 april 2017

Wanneer je een gitarist laat programmeren voor een jazz-podium moet er natuurlijk plaats zijn voor een gitarist in die programmering. Zondag 9 april was het zover. En wat voor gitarist. Een hele goeie! Eentje die met regelmaat in Valkenswaard te zien en horen is. Dit keer, speciaal voor Yes Jazz, kwam hij met een eigen vaste bezetting.

Herbie Guldenaar is een zeer vaardige gitarist. Ooit studeerde hij aan het conservatorium voor klassiek gitaar. Als jazz-gitarist is hij een selfmade man zou je kunnen zeggen. Jazz-akkoorden en vrije improvisaties heeft hij zichzelf aangeleerd. Vooral veel luisteren naar grote jazz-helden. Dat heeft hem de mogelijkheid gegevens een geheel eigen stijl te ontwikkelen. Hij speelt in soepele melodische lijnen en heeft een heerlijke rustige timing. Hij kiest niet altijd voor de meest voor de hand liggende jazz-standards. Ook eigen composities komen voorbij. Een ontroerend mooi stuk is een compositie die hij schreef na het overlijden van zijn moeder: ‘My letter to you’. Een mooi eerbetoon.

Herbie Guldenaar heeft een stevig trio meegenomen. Jaap van der Voet op piano, Bas Cooijmans op bas en Egbert van Gruythuyzen op drums. Zij zorgen voor het stevige fundament onder het spel van de gitarist. Maar de begeleidende musici zijn ook begenadigde spelers. Zowel in de begeleidende partijen als ook in de solopassages is dit meer dan hoorbaar.

Dick Hermsen
11 april 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *