Jay Jay’s Border Jazzmen & Frank’s Hot Ten – 10 april 2016

Jay Jay’s Border Jazzmen & Frank’s Hot Ten – 10 april 2016

Eigenlijk stond Anke Angel Boogie Woogie geprogrammeerd. Vanwege een onverwachtse buitenlandse tournee moest de band dit optreden afzeggen. Gelukkig vond Yes Jazz een sextet dat de afwezigheid van Anke meer dan goed maakte. Jay Jay’s Border Jazzmen bestaat 17 jaar, is afkomstig uit het oosten van het land en heeft inmiddels meerdere cd’s op haar naam staan.

Heel opvallend is de sound van de band. Deze is mooi transparant en glashelder. Ook de repertoirekeuze van de Jazzmen is bijzonder. Klassieke standards staan op het programma, maar ook pareltjes uit het poprepertoire zoals ‘Top of the World’ en ‘Hello Mary Lou’ zijn fraai opgepoetst en vertaalt naar ‘Oude Stijl Jazz’. Waarin de band zich vooral onderscheid ten opzichte van andere jazzcombo’s is de meerstemmigheid. Die is echt heel apart voor dit genre. De stemmen zijn mooi gearrangeerd en klinken, ook niet onbelangrijk, ragzuiver. Het publiek heeft het zichtbaar naar de zin. Er wordt zelfs een dansje gemaakt hetgeen bij Yes Jazz-middagen vrij uitzonderlijk is.

Traditioneel kent het laatste optreden van het Yes Jazz-seizoen een voorprogramma. Ook volgens traditie wordt dit voorprogramma ingevuld door Frank’s Hot Ten. De formatie doet precies waarvoor ze zijn uitgenodigd: een uitstekend optreden verzorgen met fraaie zang van Renée en prachtige improvisaties van de verschillende solisten. Dit alles op een stevig fundament van drums, bas, piano en gitaar. Voor volgend jaar zijn ze alvast weer geboekt.

Dick Hermsen
10 april 2016

Optreden Jay Jay’s Border Jazzmen:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *