HENK – 21 februari 2016

HENK – 21 februari 2016

Bij de naam HENK denk je niet direct aan een spannend jazzkwartet. Zondag 21 februari stonden ze op het podium van theatercafé De Hofnar. Het viertal draagt de naam van de bassist Henk de Ligt. Hij wordt muzikaal bijgestaan door Ed Baatsen op piano, Angelo Verploegen op trompet en Flügelhorn en door Ad Colen op tenor- en sopraansaxofoon. Ze spelen sinds een jaar in deze combinatie.

Yes Jazz programmeert breed. Vaak laagdrempelig en goed te volgen muziek. Dit keer ligt de drempel wat hoger. HENK speelt jazz voor het wat meer geoefende oor. Uitgeschreven partijen met lastige samenklanken, complexe ritmes en alles behalve nazingbare melodieën. Maar wat je hoort is wel hele spannende muziek. Onverwachte wendingen en onvoorspelbaar samenspel van vier instrumenten die als een kluwen wol in elkaar gedraaid lijken te zitten. Eenmaal uiteengerafeld leidt dit tot een fraai klinkend patroon.

Het viertal speelt uitsluitend eigen werk. Binnenkort gaat HENK de studio in om een eerste cd op te nemen. Met belangstelling wordt uitgekeken naar het resultaat.

Dick Hermsen
15 mei 2017

Bezetting:
– Henk de Ligt – bas en composities
– Angelo Verploegen – flugelhorn & trompet
– Ad Colen – sopraan & tenor sax
– Ed Baatsen – piano & composities

Optreden van HENK:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *