Kelly van den Boogaard & Friends – 11 januari 2015

Kelly van den Boogaard & Friends – 11 januari 2015

Yes Jazz is er trots op dat ze één keer per seizoen aanstormend talent van eigen bodem kan presenteren. Het is mooi om te zien dat er zoveel talent in Valkenswaard te vinden is. Dit keer was het de beurt aan Kelly van den Bogaard & Friends. Kelly, geboren en getogen in Valkenswaard, koos er al op jonge leeftijd voor om het muziekvak in te gaan. Op dit moment volgt ze succesvol een musicalopleiding in Tilburg.

Op het programma staan jazzsongs die zijn voortgekomen uit het musicalrepertoire. Of soms andersom: musicalsongs die aan het jazzrepertoire zijn toegevoegd. Kelly beschikt over een helder stemgeluid. Vaak heel krachtig, maar soms ook klein waar het moet. Ze wisselt moeiteloos. Kelly weet het publiek aan zich te binden. Ze vertelt verhalen op muziek en boeit met haar expressie en muzikaliteit. Kelly is een prachtige zangeres met een uniek stemgeluid.

Ze wordt muzikaal ondersteund door muzikanten die ze kent van het conservatorium in Tilburg en enkelen zelfs nog van de middelbare school in Valkenswaard. Michiel Wetzer (piano), Erwin Botteram (contrabas) en Harm van Bennekom (slagwerk) begeleiden haar op een manier die recht doet aan haar stem en aan het genre. Ze gaan moeiteloos mee in de muzikale dynamiek en spanning van de zangeres. Het zijn alle drie goede instrumentalisten die in leeftijd nog aan het begin van de twintig zitten.

Dit zijn vier veelbelovende talenten waar we nog veel meer van gaan horen.

Dick Hermsen
18 januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *