Jos de Brouwer New Orleans Quartet – 19 januari 2014

Jos de Brouwer New Orleans Quartet – 19 januari 2014

Eén keer per seizoen programmeert Yes Jazz talent van eigen bodem. Dit keer is het podium opgepoetst voor Jos de Brouwer. Jos is geboren en getogen ‘Valkenswaardenaar’. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een musicus waar dit dorp heel trots op mag zijn. Als saxofonist valt hij op door een prachtige toon, een strakke timing en verrassend mooie sololijnen in zijn improvisaties. Het kwintet waar hij de bühne mee deelt speelt pas drie jaar samen. Als je de formatie hoort spelen lijkt het alsof ze al vele decennia aan elkaar verbonden zijn.

De band beschikt over een frisse, open klank, waarbij de balans tussen de verschillende instrumenten prachtig in evenwicht is. Solopartijen worden smaakvol ingevuld. Er klinken wat onbekendere stukken, maar ook evergreens als Bye Bye Blackbird, Petite Fleur en Tico Tico sieren het programma. Een mooie aanvulling op de instrumentale stukken vormt de vocale bijdrage van trombonist Rob Adriaansen.

Als kers op de taart wordt ook Frank Roberscheuten uitgenodigd om in de toegift zijn muzikale bijdrage te leveren. Ondanks dat hij het moet doen met een geleende alt-sax, ontstaat er een waar muzikaal feestje. Het wordt de spetterende afsluiting van een heerlijke middag New Orleans Jazz.

Dick Hermsen
19 januari 2014

Optreden Jos de Brouwer New Orleans Quartet:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *