Hepcats – 7 oktober 2013

Hepcats – 7 oktober 2013

Voor de organisatie van Yes Jazz is het steeds weer uitproberen wat uiteindelijk een goede tijd is voor jazzliefhebbers om concerten te bezoeken. Voor deze gelegenheid is er een keer gekozen voor een koffieconcert. Voor het ee
rst in de Yes Jazz-geschiedenis overigens. Voor dit genre muziek is elf uur ‘s morgens best wel een vroeg tijdstip, maar de opkomst in het theatercafé van De Hofnar bewijst het tegendeel. Veel mensen komen af op de uit België afkomstige formatie Hepcats. Het gekozen tijdstip lijkt voor veel mensen uiteindelijk goed gekozen.

Ze noemen het zelf Vintage-jazz. Het betekent zoveel als oude jazz in een nieuw jasje. Eigenlijk is dit wel een mooie omschrijving van wat het kwartet laat horen. Het soort muziek past perfect bij het vroege tijdstip: smooth en easy. Er klinken veel standards uit de jaren ‘20 en ‘30. De arrangementen zijn fris en modern. Er is een mooie balans in de klank bij het kwartet. Een niet onbelangrijke bijdrage levert de zangeres. Zij zorgt voor een goed contact met het publiek. Kim Versteynen zingt puur en ongecompliceerd. En altijd met beleving. In ‘Cry me a river’ is ze oprecht verontwaardigd. Maar bij de ‘I love you-songs’ zingt ze juist weer vertederend warm. De begeleiding van Arne van Coillie op piano, Tim Finoulst op gitaar en Flor van Leugenhaeghe op bas zorgt daarbij voor een optimale instrumentale ondersteuning.

Dick Hermsen
28 oktober 2013

Optreden Hepcats:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *