Eric Ineke JazzXpress – 22 december 2013

Eric Ineke JazzXpress – 22 december 2013

Vijfde Kerstmatinee

Zacht bewegende lichtfiguren op de zijwanden, comfortabele zitjes en gedempt kaarslicht: het ideale decor voor een succesvolle jazzmatinee van Yes Jazz in de theaterzaal van De Hofnar.

Er bestaat gemakkelijke, licht verteerbare, laagdrempelige jazz en hogeschool jazz. Dat laatste label kan geplakt worden op de muziek van het Eric Ineke JazzXpress. Het instrumentaal kwintet bestaat uit vijf super-muzikanten. Improvisaties klinken op het scherpst van de snede: spannend, virtuoos, vlammend, maar soms ook klein en ingetogen. In de begeleidende rol achter zangeres Sanna van Vliet zorgen de musici voor een uitbundig en soms juist prachtig ingehouden muzikaal decor.
Alles steeds perfect in balans.

Sanna van Vliet is niet de vaste zangeres van deze band. Maar met grote regelmaat delen ze het podium.
Sanna beschikt over een mooi stemgeluid en vormt een aangename afwisseling tussen het instrumentale vuurwerk. Met haar scatsolo’s laat ze zien dat ze uitstekend past tussen deze improviserende jazzgiganten.

In het slotwoord wordt aangegeven dat Peter van Dooremalen afscheid neemt als voorzitter van Yes Jazz. De stichting bedankt hem voor tien jaar formidabele inzet voor de jazz in Valkenswaard en omstreken. Hij heeft zich laten zien als een bevlogen promotor van dit genre muziek. Het hartelijk applaus dat hem ten deel valt is meer dan verdiend.

Dick Hermsen
22 december 2013

Optreden Eric Ineke JazzXpress:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *