Triplicate met Ellister van der Molen ft. Eric Ineke – 13 januari 2013

Triplicate met Ellister van der Molen ft. Eric Ineke – 13 januari 2013

Op zichzelf al heel bijzonder: een vrouw op jazztrompet. Het was te zien en horen in een goed gevuld theatercafé van De Hofnar op zondagmiddag 13 januari jl. Ellister van der Molen is de frontvrouw van het kwartet. Ze speelt prachtig. Lange melodische lijnen, niet altijd de meest voor de hand liggende toonkeuzes en met een haast fluweelachtig geluid: omfloerst, maar soms ook wat steviger aangezet als de muziek daarom vraagt.
Het trio dat Ellister omringt laat zich muzikaal gezien ook niet onbetuigd. Stuk voor stuk goede begeleiders en uitstekende solisten. Pianist Bob Wijnen speelt virtuoos, heel karaktervol en op een eigenzinnige wijze. Contrabassist Johnny Daly beschikt over een sonor begeleidingsgeluid. Maar ook zijn solo’s zijn onnavolgbaar. Eric Ineke is bepaald geen onbekende in de Nederlandse jazzwereld. Hij behoort tot de absolute top en dat liet hij horen ook. Swingend als het moet, tegendraads als het mag en soms ook fluisterzacht en schilderachtig als in de tinten van een impressionistisch landschap.
De muziek was dit keer niet heel laagdrempelig, maar voor jazzliefhebbers viel er heel veel te beleven bij deze editie van Yes Jazz.

Dick Hermsen
13 januari 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *