Lime-House Jazz Band – 17 maart 2013

Lime-House Jazz Band – 17 maart 2013

Maar liefst acht muzikanten betraden het Yes Jazz-podium in het theatercafé van De Hofnar op

zondag 17 maart jl. Een podium vol dus. Volgens Yes Jazz traditie staat er elk jaar één keer een oude-stijlband, oftewel een formatie die dixieland speelt, centraal. De Limehouse Jazzband legt zich vooral toe op de zogenaamde Classic-New Orleans stijl. Deze muziek was vooral populair in de 20-er jaren van de vorige eeuw. Maar tot op de dag van vandaag beleven zowel musici als luisteraars veel plezier aan deze altijd opgewekte en vrolijk klinkende jazzklanken.

De Limehouse Jazzband verstaat de kunst van goed muziek maken en stijl-eigen te blijven. De ritmesectie staat als een huis. Bovendien zitten er solisten in de band van uitzonderlijke klasse. Eén van de solisten speelt ook in het orkest van jazz-icoon Chris Barber. Dat zegt natuurlijk al genoeg. Hij, Bert Brandsma, moest zich zelfs haasten om nog op tijd van een optreden met het orkest van Chris Barber, vanuit Engeland in Valkenswaard te arriveren.

De band weet het publiek muzikaal goed te boeien. Robert Duis, de voorman van het orkest, is

bovendien grappig in zijn aankondigingen. Ook dat zorgt voor het nodige entertaingehalte. Samen met de mooie sfeer van het theatercafé beleefde het publiek een waardige afsluiting van een wederom succesvol Yes Jazz-seizoen in De Hofnar.

LINE-UP:
CORNET NO. 1: Robert Duis ( Leader)
TROMBONE / VOCALS: Selena Brandsma PIANO: Jan van der Woord
BANJO: Wil van Schaik
TUBA: Pieter Vos
DRUMS: Stef Geurts
ALTO SAX / CLARINET No.1: Bert Brandsma
ALTO SAX / CLARINET No.2: Alhard Zwart
TENOR SAX / CLARINET No.3: Rob Radoux

Dick Hermsen
22 maart 2013

“There aint no sweet man that’s worth the salt of my tears” van Lime-House Jazz band:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *