Cinq-Music met Meike van der Veer – 30 september 2012

Cinq-Music met Meike van der Veer – 30 september 2012

Zondag 30 september jl. werd op feestelijke wijze het nieuwe Yes Jazzseizoen geopend.
Het publiek werd warm onthaald met een welkomstdrankje en werd getrakteerd op prachtige kwaliteitsjazz door Cinc-Music. ‘Toegankelijke jazz’, zo stond in de aankondiging. En dat was geen loze belofte.
Prachtig gezongen nostalgische nummers werden afgewisseld met swingende instrumentale nummers met in de hoofdrol de gitarist Willem Vonken en saxofonist Daniël Daemen.
Meike van der Veer wist met haar prachtige stem een intieme sfeer te creëren met het vertolken van nummers als ‘Autumn leaves’, ‘Cry me a River’, ‘Close to you’ en ‘Just the way you are’. Het publiek werd niet alleen uitgenodigd om te luisteren, maar ook om te dansen. En dat gebeurde! Cinc-music heeft de juiste toon gezet waardoor de Yes Jazz-concerten zich kenmerken: persoonlijk, kleinschalig en kwaliteitsjazz. Zowel band als publiek genoten van de middag! Zoals Meike in haar dankwoord zei: “Wat fijn om op te treden voor publiek dat luistert!”

Helaas ontbraken er twee belangrijke trouwe bezoekers van de Yes Jazz-concerten. Voorafgaand aan het concert werd even stil gestaan bij het overlijden van onze nestor, Kees Konings, en Yes Jazz-vriend van het eerste uur Jan Smets. Beiden waren liefhebber van de jazzmuziek en droegen Stichting Yes Jazz een warm hart toe. Ze worden gemist!

Backline:
– Bassist Henri Vonken
– Saxofonist Sander Looymans werd vervangen door Daniël Daemen
– Gitarist Willem Vonken
– Drummer Bart van Grinsven

Dick Hermsen
30 september 2012

Optreden Cinq-Music:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *