2e Editie Jazz Fun & Fashion – 26 september 2010

2e Editie Jazz Fun & Fashion – 26 september 2010

Jazz Fun & Fashion groeit!

De tweede editie van Jazz Fun & Fashion maakte van de koopzondag op 26 september in Valkenswaard een sprankelend evenement. Gemoedelijk, niet hoogdravend, lekker onder ons, geheel dus in Valkenswaardse sfeer.

Een breed scala aan kunstenaars toonde hun werk op de kunstmarkt op de Eindhovenseweg. Dat Fair Fashion ook heel modieus kan zijn liet de Derde Wereldwinkel zien, die haar dertig jaar bestaan viert. Vooral ook het vertederende optreden van de kleinste uit de dansgroep van La Toya op het grote podium voor C&A ging er bij het royaal aanwezige publiek in als zoete koek. Hoogtepunt daar was vanzelfsprekend het optreden van Jaap de winnaar van de X-factor 2010. Al lang voor zijn optreden verdrongen de meestal jeugdige fans zich rond het podium en maakten tijdens de meet en greet gretig gebruik van de mogelijkheid om even met hun grote held in contact te kunnen komen.

Het winkelende publiek werd door twee loopbands en de rock& roll band 8 Ball Boppers alvast in de juiste stemming gebracht. Na het winkelen was het tijd voor een apero en jazz-muziek natuurlijk. Op 6 locaties met buiten- en binnenpodia liet de Stichting Yes Jazz het publiek genieten van een brede jazz-programmering. Van Dixie tot rap. Hans Dulfer was natuurlijk de grote publiekstrekker. De doorleefde stem van Clemens van de Ven zorgde voor een swingend terras. Met de Latin Music van Ritmundo was het moeilijk stil staan. Maaike Rijnders uit Valkenswaard zorgde met haar Italiaanse chansons voor een mediterrane sfeer. De 7 man tellende Harbour Jazzband die maar liefst al 54 jaar bestaat trok met zijn traditionele jazzmuziek een luisterend publiek. Voor een ieder wat wils dus op dit jazz-festival.

Alleen door goed samen te werken kan een dergelijk evenement georganiseerd worden. Dat hebben Stichting Yes Jazz, Centrummanagement Valkenswaard en horeca op de Statie en Leenderweg laten zien.

Optredens:
Eightball Boppers

Mardi Gras Jazzband

Ritmundo

Hans Dulfer Jazz

Maaike RijndersSaxotone ft. Clemens van de Ven


Harbour Jazzband


Bl3nder


Saxotones Hammond Trio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *