Joep Peeters Quartet ft. Chris Peeters – 13 december 2009

Joep Peeters Quartet ft. Chris Peeters – 13 december 2009

Overweldigende belangstelling Kerst Jazz matinee

Zondag 13 december j.l. werd door Yes Jazz in samenwerking met Cultuurcentrum De Hofnar voor het eerst een Kerst Jazz matinee georganiseerd.
Daarvoor was er in de grote zaal van De Hofnar een sfeer gecreëerd die veel gemeen had met de jazzclub Birdland uit Manhattan, New York. De zaal was mooi intiem uitgelicht door de technische dienst van De Hofnar en een slideshow van prachtige kerstsfeerbeelden complimenteerde de nachtclubachtige ambiance. Het enige verschil met Birdland was dat er nog geen culinaire gerechten werden geserveerd. Het Joep Peeters quartet echter serveerde wel een muzikale gumbo. (Gumbo is een Amerikaans gerecht samengesteld uit ingrediënten afkomstig van diverse culturen).Deze muzikale gumbo was samengesteld met ingrediënten uit de honderdjarige jazz-keuken, flink door elkaar geroerd en in een krachtige swingbouillon geserveerd door chefkok joep.
Joep werd daarbij bijgestaan door een fantastisch swingende backline bestaande uit : Richard Frijters, contrabas, Onno de Bruijn, drums en Robert Veen saxen.
Het vocale gedeelte was voor rekening van de dochter van Joep, Chris Peeters, afgestudeerd aan het Rotterdams conservatorium jazz zang. Haar inmiddels gerijpte stem ontroerde menigeen van de aanwezigen.
Joep die multi-instrumentalist is en voor deze gelegenheid zich beperkte tot het bespelen van de vleugel bleek ook een goed entertainer te zijn. Bij vlagen kreeg hij zowel muzikaal als verbaal de zaal “plat”. Op momenten dat Chris mooie ballets zong, kon je ondanks de vele toehoorders een speld horen vallen. Het publiek laat zich het beste omschrijven als respectvol luisterend en intens genietend van “goede jazz op een goede locatie”, de missie van Yes Jazz.

Optreden Joep Peeters Quartet ft. Chris Peeters:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *