Impressions – 13 april 2009

Impressions – 13 april 2009

Jazz en mooi weer verhouden zich niet altijd heel goed tot elkaar. Zondagmiddag 13 april jl. was zo’n mooie voorjaarsmiddag. Veel mensen kozen voor het warme weer. Maar gelukkig lieten veel jazzliefhebbers zich er niet van weerhouden naar het laatste Yes Jazz-optreden van dit seizoen in de Hofnar te komen. Het podium was voor de Eindhovense jazz-formatie Impressions.

Impressions is een band met een geheel eigen geluid. Er is geen bassist. De baspartijen worden ingevuld met een hammond-orgelsound (Arno Aerts). Samen met drums (Marcel van Vught) en gitaar (Martien Tielemans) wordt daardoor de muziek van gitarist Wes Montgommery en organist Jimmy Smith tot zeer dichtbij benaderd.

Twee solisten kleurden de melodielijnen. Voor de pauze speelde Bas van Dun op bugel en trompet. Als we toch zoeken naar referenties, komt hij qua geluid soms dicht in de buurt van de wereldvermaarde Miles Davis. Leonie Tielemans zong de sterren van de hemel na de pauze. Prachtige standards als Sunny en Love for sale kregen een stevig tempo mee. Het normaal gesproken ingetogen Misty bleek ook heel fraai te passen in een kleurrijk samba-jasje.

Optreden Impressions:
Met als solist Bas van Dun

Met als soliste Leonie Tielemans (vocal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *