Carmen Gomes – 14 december 2008

Carmen Gomes – 14 december 2008

Een optreden van Carmen Gomes Inc. is een verkenning in muziek. Omdat de leden van het kwartet als geen ander weten dat geen twee uitvoeringen van een nummer ooit hetzelfde kunnen zijn en omdat het misschien wel juist om die verkenningstocht gaat. Want of ze nu jazz, blues, soulful of met funk invloeden spelen, het viertal heeft lang geleden ontdekt dat die kleine variaties zorgen dat muziek nooit gaat vervelen en dat het iedere avond weer een uitdaging is om te spelen.

Carmen Gomes Inc. draait om vier muzikanten die een perfecte melange zoeken van individuele expressie en harmonieus samenspel:
Carmen Gomes is de talentvolle zangeres en de drijvende kracht achter de band. Het lange, goudblonde haar en haar blauwe ogen heeft ze van haar moeder, haar achternaam en Mediterrane temperament van haar vader. Ze componeert de meeste nummers en schrijft de songteksten. Haar vermogen te intoneren en te interpreteren is indrukwekkend en oogst alom bewondering. Gomes heeft een onmiskenbaar gevoel voor de blues. De soul die zij in haar stem weet te leggen, herinnert aan Amerikaanse grootheden uit de jazz. Met speels gemak combineert ze haar melodische jazzy geluid met invloeden uit de blues en de funk. Dit alles wordt op zeer soulvolle wijze voor het voetlicht gebracht.
Peter Bjørnild (speelde o.a. met Ed Thigpen, Thad Jones en Bennie Wallace) is de motor van de band. Vanuit vaste patronen, met oog voor improvisatie, legt de klassiek geschoolde contrabassist het fundament. Drummer Marcel van Engelen (Mark Murphy, Lee Konitz en Toots Thielemans) creëert ruimte met zijn lichtvoetige spel en muzikale benadering van slagwerk. Gitarist Folker Tettero is de benjamin van de formatie. Zijn fijnzinnige harmonische figuren geven kleur aan de composities en zorgen voor net dat beetje rock waar de groep behoefte aan heeft.

Optreden Carmen Gomes:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *