QLess – 6 september 2020

Yes Jazz & Stichting tot behoud van Theehuis en Parktuin mevrouw Van Best presenteren:

OPENLUCHTCONCERT QLESS – 6 september 2020
‘Betoverende klanken van de bluesharp’

Parktuin Theehuis mevrouw Van Best – Molenstraat 210 in Valkenswaard. Vanaf 1880 een favoriete plek voor de familie Van Best, bekende sigarenfabrikant uit Valkenswaard.

Aanvang: 15.30 uur – Tuin geopend vanaf 15.00 uur – Entree €10,50 p.p.

Toegang ALLEEN met gereserveerde kaarten!
Naast thee, koffie & fris  natuurlijk ook bier & wijn.
Lees voor je bezoek aan de Parktuin even het COVID 19 Protocol.


Qless is een verrassende, nieuwe samenwerking van Wim Dijkgraaf (mondharmonica), Tim Langedijk (gitaar) en Marc van Rooij (contrabas). De musici hebben jazz als gemeenschappelijke achtergrond, maar spelen daarbuiten nog in zeer diverse richtingen en stijlen. Een rijke voedingsbodem voor de muziek van Qless, waarin al deze achtergronden op volkomen eigen wijze een plaats vinden. De combinatie van instrumenten is onweerstaanbaar, de muziek tegelijkertijd intiem en intens. Het repertoire bestaat vooral uit eigen, maar ook uit bestaande stukken. Qless is jazz (and more)!

Wim Dijkgraaf studeerde compositie, en woonde 10 jaar in Brazilië waar hij intensief deel uitmaakte van de veelzijdige muziekscene van São Paulo. Hij is al langer dan 30 jaar actief als componist en mondharmonica speler. Een innovatieve muzikale geest, die klassieke en eigentijdse muziek met elkaar weet te vermengen en daarbij gebruik maakt van alle mogelijkheden die nieuwe technieken bieden.

Marc van Rooij houdt zeer van zijn rol om het fundament, de bodem onder de muziek te leggen maar ook van de solistische mogelijkheden die de contrabas biedt, gestreken of geplukt. Hij speelt jazz (Rob van Bavel Trio), maar ook klassiek (Philharmonie Zuid-Nederland), tango (Grupo del Sur) en in het theater (Toon Hermans). Hij componeert en arrangeert en is docent aan de conservatoria van Den Haag en Tilburg. Hij is actief als promotor van de contrabas, en dan met name bij kinderen.

Tim Langedijk houdt van fraaie melodische lijnen en subtiele harmonieën, maar zoekt ook intrigerende en avontuurlijke klankwerelden op. Hij maakt de laatste jaren furore met zijn Tim Langedijk Trio en is daarnaast een veelgevraagd studiogitarist, in de meest uiteenlopende muzieksoorten. Ook tourt hij in binnen- en buitenland met o.a. het Gabriela Kozyra Quartet en de jazzrock/funk formatie Great Eyeballs. Hij werkte met o.a. Jasper van ’t Hof, Maria Mendes en Laura Fygi.

60 plaatsen beschikbaar