Frank Roberscheuten’s Christmas Special ft. Shaunette Hildabrand – 23 december 2018

Frank Roberscheuten ft. Shaunette Hildabrand (USA)
Christmas Special

23 december 2018

Theaterzaal De Hofnar Valkenswaard
Aanvang: 15.30 uur

Er is geen Kerst denkbaar zonder muziek. En eigenlijk geen Kerst zonder swing! Het bewijs wordt geleverd door dit prachtige kwintet. De van oorsprong uit Valkenswaard afkomstige saxofonist Frank Roberscheuten presenteert een swingend muzikaal Kerstfeest met frisse arrangementen van Kerstklassiekers en andere mooie jazz-standards. Hij wordt muzikaal bijgestaan door uitmuntende musici: Chris Hopkins (piano), Rolf Marx (gitaar), Henning Gailing (contrabas) en Shaunette Hildabrand (vocals). Is er een mooiere manier denkbaar om de Kerstperiode in te luiden?

Frank Roberscheuten (sax en klarinet) is een ervaren solist en wordt aan beide kanten van de  Atlantische Oceaan beschouwd als een belangrijk saxofonist. Sinds de voltooiing van zijn conservatoriumopleiding is Roberscheuten een talent zowel in de New Orleans stijl als in de mainstream stijl. Hij is leider van diverse orkesten en organisator van workshops. Hij speelde onder meer in de Dutch Swing College Band, het Metropoolorkest en The Beau Hunks. Hij heeft op diverse jazz festivals gespeeld zoals North Sea Jazz, Jazz Festival Montreux en Jazz Festival Ascona.

Shaunette Hildabrand (vocal) komt uit Oklahoma en studeerde Magna Cum Laude af aan de Midwestern State University in 1985. Zij zette haar zangstudie voort in New York City tot 1991, toen ze verhuisde naar Europa. Momenteel is zij in zowel het klassieke als ook het jazz genre actief. Maar het is vooral in de Europese jazz-scene dat ze grote populariteit heeft verkregen onder zowel het publiek als onder verschillende vooraanstaande musici. Naast de rol van uitverkoren vocaliste bij Frank Roberscheuten’s Hiptett en The Echoes of Swing Orchestra, heeft Shaunette opgetreden met musici zoals Franz Jackson, Truck Parham, Scott Hamilton, Harry Allen, Eddie Locke en Hazy Osterwald op gerenommeerde jazz festivals in Europa. Ze is te beluisteren op diverse opnames met toonaangevende traditionele jazzmusici uit Europa.
Shaunette heeft sterke swing, en excellente frasering.

Chris Hopkins (piano) werd in 1972 geboren in Princeton (VS), maar bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Duitsland. Aanvankelijk volgde hij een klassieke klavecimbelopleiding, maar ontdekte jazz op zijn dertienjarige leeftijd. Dat werd zijn grote passie.  Hopkins ‘pianostijl is te vergelijken met die van jazz-pianisten als Fats Waller, Teddy Wilson, Earl Hines, Duke Ellington, Mel Powell, Nat King Cole. Met een duidelijk herkenbare eigen stijl. Chris bespeelt niet alleen de piano maar ook altsax en is dirigent van de bekende formatie ‘Echoes of Swing’.

Rolf Marx (gitaar) leerde klassiek gitaar spelen toen hij twaalf was. Na de muziekschool in Dortmund, ging hij naar het conservatorium van Keulen, waar hij zowel klassieke als jazz gitaar studeerde.
Hij is gitaardocent aan de muziekscholen in Leverkusen en Brühl en geeft jazz cursussen.

Henning Gailing (contrabas) uit Keulen kenmerkt zich door een geweldige sound, down-to-earth groove en melodieus solo-spel.