Falcontown Young Jazz Stars – 9 december 2018

Falcontown Young Jazz Stars
Jonge Valkenswaardse jazzmusici veroveren podium

zondag 9 december 2018

Het Event ‘Falcontown Young Jazz Stars’ is het podium voor jonge Valkenswaardse jazzmusici. Het omvat drie optredens van ieder 40 minuten.

Met Mudita trapt het event af.
Mudita bestaat uit:
– Sanne Rambags – Zang
– Koen Smits – Trompet
– Sjoerd van Eijck – Piano

In mei 2015 vinden deze drie jonge muzikanten bij elkaar herkenning in de muziek die zij willen maken. Momenteel studerend aan het conservatorium in Tilburg onderzoeken zij hoe ze de parameters van hun instrumenten kunnen verleggen. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van de grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Het trio wordt beïnvloed door muzikanten als Susanne Abbuehl, Simin Tander, Jan Garbarek, Mathias Eick en Tord Gustavsen. Muziek waarin vrije improvisatie, openheid, stilte, oprechtheid en intentie een belangrijke rol spelen. Ieder moment van spel wordt dan ook op een andere manier benaderd en is telkens weer een nieuwe ervaring waarin het publiek wordt mee genomen in hun vlucht naar een andere wereld. Je kunt de weidse landschappen van Scandinavië zo voor de geest halen. Enkel één aspect blijft onveranderd tijdens hun concerten: de magie die ontstaat tijdens het musiceren.

Tweede optreden met Neil van der Drift Trio
In 2015 rondde Neil van der Drift succesvol zijn Master of Music studie aan het Fontys conservatorium in Tilburg af, waarbij de hoofdfocus lag op jazz drums en compositie. Een debuutalbum met uitsluitend eigen werk kon dan ook niet uit blijven. In december 2015 werd het album New Old City gepresenteerd, dat door de pers zeer positief werd ontvangen.

Hij speelde in diverse bezettingen op onder meer Jazz in Duketown, Breda Jazz, North Sea Round Town en het Montreux Jazz Festival. In 2015 maakte hij met een 10-mansformatie een succesvolle tour door China.

Derde optreden wordt verzorgd door Michiel Wetzer Quartet
Na zijn middelbareschooltijd op Were Di in Valkenswaard voltooide Michiel een opleiding Docent Muziek en piano op het conservatorium van Tilburg. Vervolgens ging hij werken als muziekdocent en als uitvoerend musicus. In 2015 stond hij met Elke Vierveijzer in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Samen toerden ze vervolgens succesvol langs theaters in Nederland. In 2016 ging Michiel zelf liedjes schrijven op en voor piano.

Bespaar geld en koop Passepartout of NIEUW Strippenkaart

Passepartout voor 8 concerten – incl. Kerstmatinee:
Ontvang 30% korting + gratis entree concert Peter Beets Trio 8 nov. en betaal slechts €52

Strippenkaart – excl. Kerstmatinee & Peter Beets Trio:
Ontvang 20% korting op 3 concerten – prijs Strippenkaart €23,50
Of 20% korting op 4 concerten – prijs Strippenkaart €31
Voor aanvang concert te koop bij entree Theatercafé.