David Emerald Trio – 30 september 2018

David Emerald Trio
Virtuoze Gipsy Swing

zondag 30 september 2018

David Emerald is componist, arrangeur maar bovenal zeer virtuoos gitarist. Hij speelt al gitaar vanaf zijn derde jaar. Zoals te doen gebruikelijk in Sinti-kringen leerde hij het spelen van de gitaristen om hem heen: familie en vrienden. Toen hij vijftien jaar oud was had hij al veel stukken zelf gecomponeerd. Hij kocht een boek en leerde zichzelf muziektheorie. Hij werd toegelaten tot het conservatorium in Rotterdam en studeerde in 1993 af als componist.

Natuurlijk is Django Reinhardt zijn grote held, maar zijn spel is evengoed beïnvloed door veel andere musici zoals Jimi Hendrix, Frank Zappa, Joe Pass en Frank Sinatra. Zelfs de muzikale melodieën en harmonieën van klassieke componisten als Bernstein, Mozart en Debussy schuwt hij niet. Alles wat hij speelt blijft natuurlijk geworteld in de bekende gipsy-stijl.

David Emerald op het podium blijft een feest voor zowel de gitaar-, de jazz- als de ware muziekliefhebber. Hij treedt op op vele festivals en podia, met bekende artiesten als het Rosenberg Trio en Paulus Schäfer.