Bruce Brodnall Concept – zondag 14 april 2019

Bruce Brodnall Concept
Caribbean sounds

zondag 14 april 2019

Theatercafé De Hofnar Valkenswaard – aanvang: 15.30 uur
Entree €10 p.p.

Bruce Brodnall van Mulier is een multi-instrumentalist. Bruce Brodnal Concept (BBC) is een band die een fusion speelt van Jazz met andere stijlen zoals rock, funk-latin, afro-caribbean, pop, hiphop, R&B. Ook spelen ze eigen werk. De rode lijn voor Bruce is: Sounds die je ziel raken daar gaat het om want die blijven hangen, die hebben een muzikaal verhaal. Inspiratiebronnen zijn onder andere Miles Davis, Herby Hancock, George Duke en Neil Rodgers (Chic).

Bruce werd geboren op Curaçao. Daar groeide hij op onder de zon en speelde hij op straat. Op de hoek stonden vaak enkele jongens te spelen op steelpannen die ze hadden gemaakt van oude vaten. De tonen, het ritme, de dynamiek, Bruce absorbeerde alles en wist toen al ‘Ik ben een muzikant’.

In Suriname ontdekte hij de basgitaar. Hij gluurde vaak door het raam van een lokaal waar jongens met een bandje repeteerden. De jongens vroegen hem binnen en hij mocht meespelen. Dat was het begin van zijn carrière als basgitarist.

Op 27-jarige leeftijd emigreerde hij naar Nederland. Hij is docent percussie aan muziekscholen in Nijmegen, Eindhoven en Valkenswaard. En geeft workshops en particuliere lessen.

NIEUW! Yes Jazz Borrel Arrangement