Picknick-concert met Paulus Schäfer en Dominique Paats – 5 juli 2020

Gypsy Picknick-concert met Paulus Schäfer en Dominique Paats

zondag 5 juli 2020 – aanvang 12.30 uur & 15.30 uur

Parktuin Theehuis Mevrouw Van Best, Molenstraat 210 Valkenswaard – Tuin open vanaf 12.00 uur voor eerste concert en vanaf 15.00 uur voor tweede concert

Primeur in Valkenswaard – eerste picknick-concert na versoepeling lockdown

Zomerser kan het niet. Lekker buiten in de tuin, hopelijk mooi weer, je neemt je eigen picknickmandje mee (met drankje en hapje) en heerlijke gypsy-swing, waar Paulus Schäfer op gitaar en Dominique Paats op accordeon garant voor staan.

Wonderbaarlijke muzikale chemie

Een wonderbaarlijke muzikale chemie tussen Paulus Schäfer en Dominique Paats staat voor speelplezier, improvisatie en cumuleert in een aanstekelijke en swingende muziekshow. Twee virtuozen op gitaar en accordeon, die met hart en ziel spelen. Dat hoor je niet alleen, dat zie je en dat voel je ook.

Ze komen uit totaal verschillende werelden: Dominique Paats heeft internationale carrière gemaakt als eerste accordeonist bij het Malando-orkest, waar dit talent nauwelijks gemist kan worden. Paulus Schäfer is internationaal een van de meest getalenteerde en veel gevraagde gypsy jazz gitarist.

Het treffen van deze giganten ontstaat eind 2012 spontaan in Maastricht en vlamt van het prille begin. Geen opgelegd pandoer noch een keurslijf van ongeschreven regels. Dit is pure vrijheid om te spelen en te genieten. Het gebeurt intuïtief en met zoveel gemak. Die twee wisselen solo’s uit, reageren op elkaar, communiceren met hun instrumenten, zwepen elkaar op in een muzikaal spel en steeds met respect voor elkaar.

Klassiekers van Django Reinhardt, het Great American Songbook en eigen composities zijn hun oeuvre.

COVID-19 proof

De tuin biedt plaats aan maximaal 64 personen. Alles natuurlijk geheel COVID-19 proof. Voor dit concert hebben we in het kader van corona besmettingen een protocol opgesteld. Voor de catering zorg jezelf. En betalen doe je contactloos met PIN. Sanitaire voorzieningen zijn in de tuin aanwezig.

Kom je ook picknicken?

Reserveer dan tijdig door een mailtje te sturen naar: info@yesjazz.eu.

Paulus en Dominique hebben een klein optreden gegeven tijdens de lockdown: ‘Zij gelooft in Mij’