Paulus Schäfer ft. Dominique Paats – 1 september 2019

Paulus Schäfer ft. Dominique Paats

‘Zigeunerjazz met hart en ziel’

1 september 2019

Theetuin Mevrouw Van Best Valkenswaard, Molenstraat 210 – aanvang 15.30 uur – tuin open vanaf 15.00 uur

Een wonderbaarlijke muzikale chemie tussen Paulus Schäfer en Dominique Paats staat voor speelplezier, improvisatie en cumuleert in een aanstekelijke en swingende muziekshow. Twee virtuozen op gitaar en accordeon, die met hart en ziel spelen. Dat hoor je niet alleen, dat zie je en dat voel je ook.

Ze komen uit totaal verschillende werelden: Dominique Paats heeft internationale carrière gemaakt als eerste accordeonist bij het Malando-orkest waar dit talent nauwelijks gemist kan worden. Paulus Schäfer is internationaal een van de meest getalenteerde en veel gevraagde gypsy jazz gitarist.

Het treffen van deze giganten ontstaat eind 2012 spontaan in Maastricht en vlamt van het prille begin. Geen opgelegd pandoer noch een keurslijf van ongeschreven regels. Dit is pure vrijheid om te spelen en te genieten. Het gebeurt intuïtief en met zoveel gemak. Die twee wisselen solo’s uit, reageren op elkaar, communiceren met hun instrumenten, zwepen elkaar op in een muzikaal spel en steeds met respect voor elkaar.

Klassiekers van Django Reinhardt, het Great American Songbook en eigen composities zijn hun oeuvre.

De ritmesectie met Noah Schäfer op contrabas en Romino Grünholz op ritmegitaar is puur, solide en swingend.

Kortom een meeslepend en virtuoos schouwspel met hart en ziel.

Voor een voorproefje klik hieronder – optreden in Café De Stam in Gerwen.