Parktuinconcert met Peter Mingaars Quartet – 4 september 2022

Parktuinconcert met Peter Mingaars Quartet – 4 september 2022
Parktuin Theehuis Mevrouw Van Best, Molenstraat 210 Valkenswaard
Aanvang: 15.30 uur – vanaf 14.30 uur ben je welkom in de tuinVerkoop alleen nog aan de kassa.

Peter Mingaars studeerde twee jaar klassiek gitaar in Utrecht en stapte over naar het Rotterdams Conservatorium waar hij op de jazzafdeling als eerste gitarist in Nederland afstudeerde met het diploma ‘lichte muziek’. Hij was daarna docent jazzgitaar en jazzgeschiedenis aan de conservatoria in Amsterdam (sinds 1980) en Tilburg (sinds 1985). 20 Jaar was hij vaste gitarist in Caoutchouc (Vaalbleek Vokaal), met o.a. leider Niko Langenhuisen, Erik Vloeimans en Paul van Kemenade in de gelederen, en speelde hij met deze groep eigentijdse jazz op vele (inter)nationale podia en festivals. Peter onderzocht de roots van de internationale jazzmuziek als swing-gitarist in diverse ensembles en is medeprogrammeur van het Breda Jazzfestival.

Zijn brede interesse strekt zich uit van klassieke muziek naar jazz en Braziliaans.

Peter Mingaars en zijn mede musici brengen een programma waarbij jazz standards en originals met elkaar verbonden worden door middel van teksten uit de literatuur.
 Dus geen gebruikelijke aankondigingen maar verhalen die betrekking hebben op de invloed van jazz op iemands leven. De diehard fans en de discussies, het leven als musicus, inspiratie, romances etc. Kortom alles komt aan bod.

Bezetting:

  • Paul Weiling: saxen
  • Eric Heijnsdijk: contrabas
  • Ben Boogaard: gitaar
  • Peter Mingaars: gitaar

Historisch Theehuisje van mevrouw Van Best in Valkenswaard
Dit optreden vindt plaats in de Parktuin van het historisch Theehuisje van mevrouw Van Best in Valkenswaard. De tuin is niet alleen een hele mooie parktuin – een verborgen pareltje in Valkenswaard – aangesloten bij de Nederlandse Tuinenstichting en van april tot en met september opengesteld tijdens het eerste volle weekend van de maand. Inmiddels is er ook een kitchengarden (een moestuin met eetbare bloemen, kruiden, groenten en fruit) aan toegevoegd, waar twee keer per week wordt geoogst voor de twee sterren restaurants De Treeswijkhoeve en Tribeca. En niet te vergeten de vele dieren, waaronder damherten (het eerste reekalfje – van de in totaal zes drachtige hindes – is geboren), schapen (met lammetjes) kippen, pauwen, fazanten, duiven en een kwarteltje. En natuurlijk de twee gezellige ezels Grabber en Mieke.

In de tuin kun je koffie/thee en/of een drankje kopen.

Op 4 sept. ook de Omloop van Valkenswaard – een wielerkoers in Valkenswaard. Let op: Weg vanaf Leenderweg (bij Jumbo) tot promenade (Markt-Luikerweg)  afgesloten. Op andere kruisingen in Valkenswaard kun je doordat er gewerkt wordt met verkeersregelaars wat hinder ondervinden.

Peter Mingaars en zijn quartet traden op tijdens het Breda Jazzfestival 2022: